Consilierii judeţeni au aprobat angajarea unor servicii juridice la societatea Nova Apaserv, iar unul dintre litigii va fi împotriva fostului director Gabriel Cârlan.

Reprezentanţii societăţii au motivat că în prezent activează trei jurişti, care sunt încadraţi în compartimentele Recuperări Creanţe, Monitorizarea Performanţelor Financiar Operaţionale şi Reglementărilor Instituţionale şi este necesară externalizarea serviciilor juridice. Societatea a prezentat o situaţie a litigiilor din 2017 şi a celor care mai sunt în prezent pe rol, şi mai mult de 50% dintre acestea sunt litigii de muncă, iar pentru anii 2018-2019 se previzionează 1535 de dosare.

„Menţionăm că societatea Nova Apaserv, în calitate de autoritate contractantă, va specifica explicit, în caietul de sarcini privind achiziţia serviciului, obiectul de activitate al prestaţiei, nefiind permise suprapuneri de activităţi care sunt desfăşurate de personalul cu studii juridice angajat în societate”, se arată în raportul trimis la CJ.