Ambasadorul Irlandei în România a vizitat astazi Botosaniul

Marti, a avut loc la Consiliul Judeţean Botoşani, vizita oficială a Excelenţei Sale, Domnul Ambasador al Irlandei în România, Derek Feely, însoţit de dl Liviu Buzilă, Ataşat comercial în cadrul Ambasadei Irlandei și dna Raluca Curelea, director Asociația Româno-Irlandeză pentru Afaceri (R.I.B.A.) .

 

Programul vizitei a inclus, începând cu ora 10:00, o întâlnire cu reprezentanții administrației județene: Costică Macaleți – președinte al Consiliului Județean și Liviu Constantin Toma -vicepreședinte, fiind urmată de o deplasare la Primăria Botoşani şi Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Botoşani.

 

Discuţiile s-au axat pe facilitarea contactelor între instituţii, autorităţi publice şi agenţi economici din judeţul Botoşani, respectiv Irlanda şi promovarea oportunităţilor de investiţii ale ambelor părţi, oficialii exprimându-şi : „Interesul de a consolida cooperarea între cele două state și de a găsi noi zone de oportunităţi pentru afacerile şi firmele irlandeze”, în vederea dezvoltării unor abordări comune asupra temelor de actualitate la nivelul Uniunii Europene.

Costică Macaleţi a transmis un mesaj clar de susţinere şi deschidere a administraţiei publice botoşănene pentru investiţiile străine pe teritoriul judeţului.

Diplomația şi relaţiile bilaterale reprezintă un pilon esenţial al României Centenare, aniversare care trebuie să se realizeze printr-o abordare şi viziune unitară, în spiritul prețuirii trecutului, valorilor şi tradițiilor naționale, pe plan intern şi internațional.

de |2018-09-25T15:07:55+03:0025 septembrie 2018|Uncategorized|

Leave A Comment