Procesul lui Dragnea, amânat pentru 5 noiembrie

Luni, 8 octombrie, urma să aibă loc loc primul termen de judecată în apelul din dosarul Bombonica, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Judecătorii au decis amânarea pentru 5 noiembrie, după ce şeful PSD a solicitat angajarea unui avocat.

Președintele PSD Liviu Dragnea era așteptat luni dimineață la Înalta Curte de grupuri de susținători, dar și de contestatari, despărțiți de jandarmi.

Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât şi de către inculpaţi.

Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

de |2018-10-08T09:40:35+03:008 octombrie 2018|Uncategorized|

Leave A Comment