SCANDAL NAȚIONAL! Sute de mii de jucători la Loto, înșelați de fostul primar Ovidiu Potariuc (PSD)

Loteria Română, condusă în prezent de fostul primar Ovidiu Portariuc (PSD) este acuzată că i-a indus în eroare pe participanții la tragerea specială de Anul Nou din 31 decembrie 2018. Variantele au costat dublu, pe motiv că va avea loc o extragere dublă, dar, susțin participanții, în realitate, a avut loc o singură extragere.

Prețurile variantelor au fost dulate la trei din cele patru sisteme de joc. Astfel, varianta simplă la ”Loto 6/49” a costa 10 lei în loc de 5 lei, cea la ”Loto 5/40”, 6 lei în loc de 3 lei, în timp ce pentru varianta la jocul ”Joker” participanții au plătit 8 lei, în loc de 4 lei. Doar la ”Noroc”, prețul variantei simple a rămas neschimbat: 3 lei.

Din acest motiv, cei care au fost păcăliți au luat cu asalt pagina de Facebook a Loteriei Române. Unii dintre clienți au amenințat că se vor adresa Protecției Consumatorului sau chiar vor da în judecată Loteria Română.

Oficialii companiei aflate în subordinea Ministerului de Finanțe au susținut, însă, că banii încasaţi în plus au fost folosiţi pentru suplimentarea fondurilor de premiere. Acest lucru nu a fost anunțat înainte de extragere, prin intermediul materialelor de promovare a extragerii speciale de Anul Nou.

Din contră, pe pliantele care anunțau „tragerile speciale de Anul Nou”, Loteria Română a anunțat că ”se vor efectua două trageri, tragerea principală și tragerea suplimentară, iar fiecare bilet jucat va participa la ambele trageri”.

Scandalul de la Loterie ia proporții de la o zi la alta, presa relatând pe larg despre escrocheria pusa la cale de PSD prin complicitatea lui Ovidiu Portariuc.  „La „tragerile speciale de Anul Nou”, Loteria Română şi-a înşelat jucătorii, sute de mii de oameni, la Loto „6 din 49”, Loto „5 din 40” şi Joker, scrie Grigore Cartianu pe ziariştii.com.”

Reacţia Loteriei Române

Reprezentanţii Loteriei spun că nu au comunicat în niciun moment că Tragerile Speciale de Anul nou vor fi duble.

Preţul în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obişnuite din raţiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câstiguri mai atractive.

La extragerea de Revelion, cel mai mare premiu câştigat a fost de 213 mii de lei. Banii au ajuns la un jucător din Covasna.

de |2019-01-04T11:35:52+02:004 ianuarie 2019|Uncategorized|

Leave A Comment