Cei patru PSD-isti care vor la sefia CJ

Un an si jumatate fix mai este pana la alegerile locale. La PSD Botosani insa, lupta pentru pozitii pe lista este in toi. Dupa ce si-au exprimat intentia sa candideze pentru Primaria Botosani deputatii Razvan Rotaru si Costel Lupascu, viceprimarul Cosmin Andrei si se pare „favoritul” Marius Budai, a venit si randul celor care isi doresc sefia Consiliului Judetean.

Pe locul intai

Este dispus sa renunte la Senat pentru un post de presedinte la CJ Lucian Trufin. Acesta a avut o evolutie spectaculoasa, de la primar de Vlasinesti la senator. El este si om de afaceri detinand o fabrica de cascaval in comuna natala. Lucian Trufin a fost declarat in trecut, evident in gluma, drept cel mai sexy primar botosanean. El inca e convins de acest lucru, ceea ce demonstreaza ca are incredre in fortele lui.

Urmatorul pe lista

Isi doreste si actualul primar de Saveni, Relu Tarzioru. El a ajuns, venind in goana de la PNL un fel de eminenta cenusie in PSD Botosani. La al patrulea mandat de primar, Tarzioru se pare ca s-a cam saturat de Saveni si vrea tot judetul. Este de notorietate relatia buna pe care o are cu senatorul Trufin, asa ca de la postul de presedinte la CJ va iesi probabil putina galceava. In 23 septembrie 2014 Relu Tarzioru a fost ridicat de procurori si dus la DNA Suceava, Ceva legat de niste subventii, intr-un dosar in care era implicat fostul director APIA Liviu Zaharia. (amanunte aici: https://www.botosaninecenzurat.ro/20140923-primarul-de-saveni-ridicat-de-procurorii-dna.html ) I-au fost perchezitionate si cele doua case din Saveani (ce tare trebuie sa fii sa ai doua locuinte in Saveni). Relu Tarzioru nu a fost arestat. Totodata el a detinut si firma de cablu din zona. Relatia buna pe care o are cu Doina Federovici si influenta pe langa primarii din jurul Saveniului il califica pe Tarzioru la statutul de candidat la sefia CJ.

Al treilea si nu cel din urma

Este actualul vicepresedinte al CJ Botosani este Dorin Birta. Acesta este mana care rezolva probleme in CJ, dat fiind faptul ca actualul presedinte prefera sa foloseasca timpul pentru a se gandi cum isi va cheltui pensia. Dorin Birta este din Dorohoi si a pornit ca mic intrprinzator vanzand casete audio si CD-uri in piata locala, La taraba, pe paturica. Politica l-a adus in prima linie a PSD si data fiind relatia buna cu primarul Alexandrescu din Dorohoi, s-a trezit vice la CJ. Birta este convins ca a invatat meserie drept urmare isi doreste mai mult. El se bazeaza pe sprijin din Dorohoi, organizatie care are un cuvant greu de spus in ceea ce priveste conducerea partidului. Dorin Birta evita intalnirile cu presa si se enerveaza cand i se pun intrebari incomode.

In sfarsit

 

Este vorba despre Sergiu Marian. El este profesor de sport si cea mai vocala prezenta PSD in sedinele de Consiliu Judetean. In cele 10 minute cat tine de regula o sedinta. Maxim 20. Sotia sa lucreaza tot la CJ dar probabil daca Sergiu sau Marian va accede in functie va trebui sa isi dea demisia. Sau sa divorteze ca tot se poarta.  Sergiu Marian este PSD pur sange si s-a facut remarcat cu o interventie cand a explodat in plenul CJ ca nu plateste factura la apa deoarece nu este normal sa plateasca si apa meteorica. S-a linistit cand a aflat ca apa meteorica pentru persoane fizice este gratuita si nu se factureaza.

Cert este ca presedintele actual, Costica Macaleti nu va mai candida pentru nici o functie. Acesta a si declarat ca isi doreste sa iasa la pensie si ca nu mai are ambitii politice. Cel mai probabil o decizie in PSD se va lua dupa alegerile europarlamentare din 29 mai 2019.

de |2019-01-16T07:00:06+02:0016 ianuarie 2019|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment