Am avut de cand cu democratia o groaza de prefecti. Am avut prefect smecher-Ducu Simonovici, prefect calm-Costica Macaleti, prefect nervos-Cristian Roman, prefect dezinteresat =Ioan Diaconu. Acum il avem pe Dan Slincu. Prefect isteric.

Am ascultat inregistrarea scandalului dintre prefectul Slincu si directorul adjunct de la Urban Serv, Cezar Nicuta. Lasand deoparte orice urma de simpatie pentru vreo unul din cei doi, pot spune ca am fost total dezgustat. Nicuta ca Nicuta ca nu are nici o functie publica, e intr-un post la o societate comerciala unde maine ar putea sa nu mai fie. Dar primul om al judetului mi-a radiat orice umbra de respect pe care o mai aveam fata de el.  Saracu` a condus pana acum Prefectura de parca juca in filmul ala cu flori fete si baieti si poezii si cantareti iar cand cineva i-a luat locul de parcare a luat-o razna. S-a stricat deodata Zenul sau, masina nu mai era unde trebuie sa fie. Lumea sa imaginara in care traieste de cand primarul din Dorohoi l-a pus prefect parca s-a daramat. Si atunci si-a subtiat vocea si a inceput sa urle: „iesi afara din biroul meu”. „cum iti permiti sa intri asa la mine” etc. Daca l-o fi bruscat sau nu pe Nicuta, asta numai ei stiu. Numai ca Cezar Nicuta, si se aude pe inregistrare a intrebat la intrare: „Domnul Prefect este?” si secretara primului om din Botosani chiar l-a poftit sa paseasca in birou.

Ca reprezentant al Guvernului in teritoriu nu-ti permiti sa dai pe nimeni afara din birou. Eventual chemi un jandarm sa se ocupe de asta daca cineva devine suparator. Sau pe cineva care se pricepe. Biroul, bre Slincu nu e al tau decat temporar, ca doar n-ai adus de acasa sa-l faci. E aceeasi mobila de pe timpul raposatului Ceasusescu si tot pestele Vasile e in acvariu. Daca o asemenea intamplare se lasa cu deviatii de comportament imagineaza-ti ce-ai face daca niste grevisti se posteaza in fata prefecturii sau mai rau, daca e un miting de sindicalisti nervosi.

Doi la mana, nea prefectu` tu nu ai nici un loc de parcare acolo. Este vorba de o parcare cu plata, la care nu poti face dovada ca platesti. Primaria nu are incheiat cu prefectura nici un contract pentru locuri de parcare. Si daca esti prefect nu insemna ca ti se cuvine. NU esti primul care crede asta. Toti predecesorii tai au facut-0. Date fiind aceste aspecte, nea Slincu` fii un cetatean onesc si fa contract pentru locurile alea de parcare. Pana atunci, nu mai cere la altii sa fie corecti.

Si mai sunt locuri de parcare ocupate abuziv in oras. De politisti de exemplu care dimineata inainte de a merge la serviciu isi parcheaza masinile in parc. Fix in parc, langa stadionul Dinamo, in parcarea publica. Ocupand-o pe toata. Pentru ca da, Botosani este un oras imens si nu se poate merge pe jos la serviciu. Desi politistilor nu le-ar strica putin sport. Si, basmele spun ca nu esti politist adevarat in Botosani daca nu parchezi masina in parc.

Asa sef, asa subalterni. Pentru ca locurile de parcare au devenit o problema si trebuie folosita functia de demnitate publica ca sa ai acces la ele.

Si ca prpunere: parcarea din parc sa fie cu plata ca ar veni multi bani la buget si prefectul sa plateasca el sau prefectura retroactiv catre primarie taxa de parcare pe acele locuri. Unde ilegal este afisat REZERVAT PREFECTURA. Ca in Primaverii de exemplu un loc de parcare e vreo 1200 de ron pe an. Daca ai noroc sa prinzi.