Circ cu ministrul Budai si „pensionarii”

Budai e ministrul ala care zilele trecute  calculat ca o familie de patru persoane se poate descurca lejer, chiar sa si economiseasca ceva, cu 2400 de lei pe luna. Drept urmare „reprezentantii pensionarilor” din Botosani l-au imbratisat si i-au urat multa putere de munca. Bucuros, Budai a plecat la Bucuresti crezand ca stapaneste situatia. In realitate a plecat mai in ceata de cand a venit, sau de cand e politician. Insa cine erau „pensionarii”?

  1. Maria Paraschiv – membru PSD, fost cosilier judetean, presedinte la Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice. Acest consiliu nu stie nimeni unde functioneaza si cu ce se ocupa.
  2. Ioan Branzei, membru PSD si consilier local. El s-a facut remarcat printr-o propunere de hotarare de consiliu prin care ii baga practic o suma de bani unui coleg in buzunar. Deasemeni isi face treaba pe la Urban Serv unde desigur  dat-o cu mucii in fasole dar a incasat niste bani, ca membru CA
  3. Ana Marin, lidera Sindicatului Judetean al Pensionarilor. Fan PSD declarat. E comica situatia ei ca si faptul ca pensionarii au un sindicat. Se presupune ca un grup de oameni ai muncii, mai mare de 15 persoane pot forma un sindicat. Dar pensionarii? Ce sa faca ei cu sindicatul?

    Dex: SINDICÁT, sindicate, s. n. 1. Organizație a salariaților dintr-o întreprindere, înființată conform legii, al cărei scop este apărarea intereselor profesionale, economice și sociale ale membrilor ei. 2. Totalitatea membrilor unui sindicat (1); sediu al unei organizații sindicale. 3. Grup de persoane fizice sau de companii, reunite printr-un contract de asociere în scopul finanțării unei investiții. – Din fr. syndicat. 

  4. Gheorghe Avram, fost senator PSD beneficiar de pensie speciala. Si de pensie de medic pentru ca asta e la baza. Nu s-a facut remarcat cu nimic pe perioada mandatului, insa nu a iesit nici o secunda de pe linia partidului care atunci era Ion Iliescu.

Acestia sunt reprezentantii pensionarilor cu care s-a intalnit la Botosani ministrul muncii. Practic a fost o sedinta de partid in sediul Prefecturii scurtata repede de pensionari. Acestia si-au dovedit precuparea reala pentru timpul ministrului indemnandu-se intre ei sa scurteze sedinta :”Domnul ministru are treaba, haideti sa terminam”. Putin peste jumatate de ora a durat sedinta, problemele reale ale pensionarilor fiind acum pe agenda ministrului Budai. Dealtfel participantii au tinut sa-l felicite si sa-i transmita ca „suntem mandri de dvs. si de echipa noastra de parlamentari”. In concluzie in Botosani pensionarii nu au nici o problema.

Cam cu aceasta idee va pleca Budai la Bucuresti, ca pensionarii o duc bine si chiuie de bucurie. El si-a indeplinit misiunea pe linie de partid trasmitandu-le participantilor ca s-ar putea face mai mult dar toate initiativele sunt blocate la Curtea Constitutionala.

Dupa care Budai s-a dezlantuit exact ca atunci cand a facut afirmatia ce l=a facut celebru „cine vrea o pesie mai mare sa-si mai ia un job”. Tot pe linie de partid, el a scos un „dancism”: „In medie traim mai bine cu 20% ca in urma cu doi ani„. Aceasta emanatie vine probabil in urma acestor gen de intalniri pe care cei de la PSD Botosani le agreeaza. Din varful puterii, cocotati pe functii ei sunt rupti de realitate. In schimb o duc mai bine cu 20% decat in urma cu doi ani. Premonitoriu acest procent de 20%.

Si acuma vine si intrebarea fireasca : Babaiatuleba da` niste pensionari adevarati nu ai gasit  sa stai de vorba cu ei? De ce nu te iei de mana sa mergi prin parc, sau in piata sau prin bazar unde isi vand bulendrele ca n-au bani? Dar prin spitale ai incercat? Sindicatul pensionarilor saraci si grav bolnavi nu l-ai contactat?

de |2019-01-21T08:00:05+02:0021 ianuarie 2019|Editorial, TOP NEWS|

Leave A Comment