Exces de zel sau prostie la Poliția de Frontieră?!  Două basarabence care au spart nuci tot anul trecut pentru a vinde miezul în piață la Botoșani și a câștiga și ele un bănuț cinstit au rămas fără marfă și mașină după un control inopinat în trafic al polițiștilor de frontieră botoșăneni.

Potrivit unui comunicat de presă cele două femei, în vârstă de 48 și respectiv 51 de ani, „au fost depistate în trafic, în timpul unei misiuni specifice, în timp  transportau, în portbagajul şi pe bancheta din spate a autoturismului în care se aflau, mai mulţi saci cu miez de nucă, fără a deţine documente de provenienţă.”

Ce-i drept, basarabencele aveau la ele vreo 400 de kilograme de miez de nucă, trecut fără probleme prin vamă. Doar că vigilenții polițiști de frontieră botoșăneni le-au cerut „documentele de proveniență” și cum cum nucul din livada lor nu eliberează așa ceva, hopa ilegalitatea…

Ce s-a întâmplat mai departe ne spune tot comunicatul Poliției de Frotineră: “ în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de miez de nucă, în valoare de 8.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării şi predării unei societăţi de profil pentru valorificare. Autoturismul în valoare de 18.400 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.”

Ok. Acum puneți-vă în situația basarabencelor care au muncit un an degeaba, au pierdut toată recolta de nuci și au rămas și fără mașină. Mie îmi este și frică să mai merg la piață să cumpăr ceva. Dacă mă oprește Poliția de Frontieră și îmi cere documente de proveniență a pătrunjelului din sacoșa aruncată pe bancheta din spate?! Nu rămân fără pătrunjel, fără mașină și mă aleg și mă aleg și cu dosar penal pentru contrabandă cu zarzavaturi?!