„Oameni mari și fără minte” este titlul unei comedii americane de succes în care protagoniștii, oameni maturi, în toată firea, fac tot felul de năzbâtii de zici că sunt în mintea copiilor . Din păcate pentru noi se potrivește de minune cu ce ni se întâmplă pe plan politic. Discursurile comice ale miniștrilor din Guvernul Dăncilă bat pe departe replicile din filmul american. Dacă oficialii europeni o știau pe Viorica Dăncilă și cât îi poartă capul, acum au avut ocazia să-i descopere și pe miniștii din Cabinetul său.   Nici un om normal nu s-ar putea abține să nu râdă în hohote la ce răspunsurile  oferite de Petre Daea, ministrul Agriculturii, la audierile din Parlamentul European.  Cât de prost poți să fii să spui : Cormoranii în România fac baie în piscine nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!” Exact. Bravo domn’ ministru! Dacă până acum râdeau doar românii de prostiile lui Daea acum va râde o lume întreagă.  De ministrul Muncii de la Botoșani nu pot să spun decât că a încurcat „borcanele” citindu-și discursul într-o incoerență absolută de nu s-a înțeles nimeni nimic.   Și asta doar pentru că PSD a reușit să promoveze în funcții cheie doar oameni idioți, incompetenți și penibili care pe lângă că nu știu ce au de făcut mai produc și prejudicii extrem de grave pentru imaginea României.

Pe plan local lucrurile sunt identice ce cele de la nivel central. Doina Fedorovici a fost ospătăriță, făcea cafelele la partid și îi căra mapa răposatei Viorica Afrăsânei. Și hopa, dintr-o dată a ajuns șefa PSD Botoșani, senator, chiar șefă în Senat și membră în tot felul de comisii strategice, inclusiv Comisa de control SRI. Incompetența de care dă dovadă este crasă. În schimb ne minte la fel de des după cum respiră. Emite comunicate pe bandă rulantă în care se laudă că face și drege însă în realitate realizările ei sunt ZERO. De când a fost aleasă ne tot promite că va obține finanțare pentru modernizarea drumului DN 28B Botoșani- Târgu Frumos.   A intoxicat presa locală cu zeci de comunicate pe această temă. Până acum nimic concret. Ba mai mult licitația pentru respectivul drum a fost anulată de șefii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, șefi care sunt și ei tot pesediști, colegi de partid cu Doina. Ultimul comunicat pe această temă este de-a dreptul ilar, demn de cascadorii râsului.

Atât eu, cât și colegii mei de la PSD Botoșani am urmărit îndeplinirea tuturor procedurilor legale pentru a promova acest proiect. Ne-am preocupat de emiterea Hotărârii de Guvern, alocarea fondurilor în buget prin susținerea de amendamente în Parlament, am prezentat Guvernului motivele pentru care trebuie reabilitat acest drum până la organizarea licitației. În acest punct nu mai este treaba politicului ci a specialiștilor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să evalueze dacă se îndeplinesc cerințele pentru realizarea lucrărilor de construcție”, ne-a transmis senatorul PSD Doina Fedorovici, într-un frumos comunicat de presă.

Vă rog să recitiți cu atenția fraza subliniată. După cum reiese din comunicatul Doinei, Guvernul ar trebui să-ți bage picioarele în legi și legalitate și să facă drumul până la “organizarea licitației.” Cu alte cuvinte, senatorul PSD Doina Fedorovici îndeamnă fără nicio reținere la încălcarea legii. Nici nu știu ce să cred. O fi prostie ?! Sau poate analfabetism funcțional?! Sincer încă nu-mi dau seama. Dar cine știe, poate că se poate și așa.

Oricum sunt ai dracului de buni in campaniile electorale pe care le câștiga mințind că fac, că realizează, că măresc salarii și pensii că ne construiesc drumuri. Odată ajunși la guvernare lucrurile se schimba radical și dau dovada de incapabilitate,  de mediocritate , de neputința și chiar de imbecilitate. De ce ?! Răspunsul este foarte simplu: Ne lăsăm păcăliți prea ușor, și suntem extrem de creduli atunci când îi votam. Soluția este una singură: să alegem mai bine atunci când avem ocazia.