Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că în cazul în care Autostrada A8 Iași – Tg. Mureș nu va fi finanțată, el nu va vota bugetul. Mai mult, a făcut un apel și la ceilalți parlamentari să adopte o astfel de poziție și să forțeze guvernul să aloce banii necesari pentru cea mai important investiție din Moldova.

“Nu votez bugetul dacă nu se finanțează autostrada Moldovei. Este un proiect foarte important pentru toți locuitorii din Moldova și cred că ar trebui susținut de toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică. Pentru a ieși din izolare și pentru a atrage investitori, Moldova are nevoie în primul rând de o autostradă”, a declarat deputatul Răzvan Rotaru.

Este greu de crezut insa ca ceilalti parlamentari PSD de Botosani vor avea atitudine similara cu a lui Razvan Rotaru. Doina Federovici este unsa in niste functii la care nici nu a visat, Marius Budai s-a trezit ministru peste noapte, Costel Lupascu e vicelider al deputatilor PSD, Ciofu Tamara nu are nici o opinie iar fostul primar de Vlasinesti nu si-a revenit nici acum din socul produs de postul de senator.

Atidudinea lui Razvan Rotaru concorda cu cea a miscarilor civice care actioneaza in Moldova pentru constructia A8. Acestea au emis un comunicat de presa comun prin care someaza guvernul Dragnea-Dancila sa ia in seama in legea bugetului de stat si faptul ca Moldova e parte integranta a Romaniei.

Comunicatul aici:

Nici de la PSD nici de la PNL nu a fost pana la aceasta ora nici o reactie in ceea ce priveste legea bugetului si lipsa de la finantare a autostrazii A8. Liberalii in schimb au propria campanie de strangere de semnaturi pentru construirea acestei autostrazi. Daca vreti sa semnati si e absolut necesar, ii gasiti pe unirii vis-a-vis de pub LaStrada.