Viorel Cataramă revine în politică cu un nou partid: „Drepta Liberală”, ce are sigla aproape identică cu cea a mărcii Audi. Personal prin asta nu văd decât o maneleală ieftină, un altfel de a-şi spune: “Stăpânul inelelor”. Trecând peste asta, Cataramă se vrea reformatorul României şi ca să fie convingător se expune în spaţiul public ca un veritabil capitalist, om de afaceri onest, doldora de bani care teoretic nu ar mai avea motiv să fure din avuţia naţională. Deci, omul ideal pentru a fi votat să salveze ţara din mâinile corupţilor ce au pus stâpânire pe ea.
Din păcate realitatea e ceva mai complexă. Viorel a uitat să ne vorbească de perioada anilor 90 când îşi înfingea degeţelele în borcanul cu miere desfăcut de foştii securişti, întâmplător ajunşi la putere. Înainte de 1989, capitalistul Cataramă lucra în comerţ exterior, domeniu controlat de Securitate, după cum însuşi recunoaşte în nenumărate interviuri (“Oi fi intrat în contact cu ceva securişti, dar fără să ştiu“ – Adevarul din 14 dec. 2014).
Fix după revoluţie, Viorel se bagă în afaceri şi urmează o ascensiune de invidiat. Devine primul posesor de Maybach din ţară şi o arde prin cluburi cu manechinele Zinei Dumitrescu. În spatele acestui tablou de om potent se aspundeau însă tot felul de afaceri dubioase, cu iz de ecrocherie, gen SAFI sau BANCOREX.
Afacerea SAFI Invest, un fel de FNI al anilor 90, l-a îmbogăţit pe Viorel Cataramă. În timp ce el îşi umplea conturile cu milioane de dolari făcuţi din pix, mii de români luat o mare ţeapă, râmânând păgubiţi pe viaţă de toată agoniseala lor. Au fost şi botoşăneni păgubiţi. Cine îşi mai aminteşte, sediul SAFI era în Centrul Vechi, lângă Hermes şi era coadă tot timpul la pus bani. În total s-au cotabilizat vreo 2500 de deponenţi SAFI care au rămas cu zero lei în conturi, paguba fiind de câteva zeci de milioane de dolari. Cum pe vremea aceea nu exista DNA, Viorel a scăpat cu un simplu dosar penal care după ce a ajuns în instanţă a fost spălat prin găsirea un acar Păun. Singura persoană care a fost trimisă în judecată în dosarul SAFI a fost George Danielescu, fost președinte al Consiliului de Administrație și director general SAFI.
MAI MULTE AMĂNUNTE SUNT PE WIKIPEDIA.
Viorel Cataramă nu este străin nici de devalizarea Băncii Române de Comerţ Exterior – BANCOREX, bancă înfiinţată de Securitate în anul 1968, cu presupusul ajutor al mafiei italiene. Până în 1990 banca a servit intereselor Securităţii care spăla valuta din afacerile dubioase făcute cu Occidentul.
Prin firma sa, Elvila Internaşional Import-Export, Cataramă obţine succesiv începând din 1992 mai multe credite în valoare de aproximativ 7,5 milioane de dolari. Toate bune şi frumoase însă în urma unor anchete penale s-a constatat că acele credite au fost luate fără niciun fel de garanţie din partea Elvila. Adică, ţeapă BANCOREX. Banii nu au mai fost înapoiaţi niciodată, banca a fost închisă.
MAI MULTE AMĂNUNTE DESPRE DEVALIZAREA BANCOREX GASIŢI AICI.
Eiii…, şi după toată istoria asta, în 2019 vine capitalistul Viorel Cataramă cu dreapa lui liberală să ne spună cât de cinsitit este şi cum posedă el soluţia miracuoasă de a reforma România. Cataramă care cumva până acum a trudit cu mintea şi a făcut avere prin muncă cinsită, nu din escrocherii şi furtişaguri. Ba mai mult, pe plan local a găsit de cuviinţă să-şi numească un lider cu un trecut la fel de dubios, în persoana lui Miki Microbuzu. Acum Miki este reabilitat însă în trecutul său are o mare pată penală de pe vremea când era vameş la Stânca. Sper că nu a uitat de asta, deşi acum pozează în mare om de afaceri, un capitalist adevărat cu miloane de euro în conturi. De Miki vom scrie altătată că e de-al nostru. Acum am vrut doar să vă reamintesc cine este Cataramă şi ce bine a făcut până acum ţării.
Aştia doi vor să ne conducă de la cârma Dreptei Liberale, partid cu siglă de album de manele. Măi oameni buni, dar chiar nu se găseşte cineva în ţara asta să înfiinţeze un partid cu oameni normali pe care să-i putem vota fără nicio grijă?! Pe bune, se apropie alegerile şi nicio alternativă viabilă pe plan politic?!
Comenteaza