Noul sediu al DNA, unitatea teriroriala Suceava se pregateste sa isi deschida portile. Ieri au fost evacuati cu camion si politisti locali chiriasii de drept si cat de curand clientii DNA vor avea parte de confort sporit. Sediul, aflat in centrul civic al orasului Suceava, in imediata vecinatate a ANAF si a Judecatoriei beneficiaza de toate facilitatile: birouri mari, holuri incapatoare, toalete igienizate, caldura si apa calda.

DNA a primit sediul de pe strada Vasile Bumbac din Suceava cu titlu gratuit de la Consiliul Judetean. 15 ani procurorii nu vor plati chirie. Atribuirea catre DNA a sediului din Suceava a fost votata in unanimitate de catre toti consilierii judeteni. Doar grupul PSD din CJ Suceava a cerut o pauza de gandire pentru 15 minute dar s-au rezumat la doar 5 minute si au votat fara nici o rezerva.

 

 

Sediul DNA Suceava asteapta cu portile deschise si pe politicienii din Botosani. Aflat intr-o zona rezindetiala, chiar in centru orasului, procurorii DNA spun ca vor face tot posibilul sa satisfaca orice exigente din partea clientilor. Oamenii de afaceri, functionarii publici si politicienii botosaneni vor avea unde sa isi parcheze masinile atunci cand vor descinde la DNA. Totodata, vecinatatea cu Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel va inlesni atat procurorilor cat si clientilor lor drumul in aflarea adevarului. Faptul ca fix vis-a-vis de DNA se afla sediul ANAF constituie un avantaj.

Nu este de neglijat faptul ca pentru noul sediu, pentru a atrage clienti, procurorii au ales o locatie construita langa o cruce. Cei aflati in proces de cercetare si de tratament la DNA Suceava vor putea astfel foarte usor sa isi inalte rugine. Imediata vecinatate cu divinitatea este conderata un lux, putine sedii DNA fiind inzestrate cu asa ceva.

Chiar strada Vasile Bumbac are o denumire predestiata. Pentru confort, clinetii DNA Suceava vor fi bumbaciti bine cu intrebari si vor putea, dupa cateva sedinte, sa respire usurati eliberati de povara minciunii. Procuror sef la DNA Suceava este tot botosaneanca Mihalea Mihai, care, in noul sediu va va astepta cu bratele deschise. DNA isi indreapta atentia spre toate faptele de coruptie din Botosani si imrejurimi, cu precadere cele comise de politiciani si demnitari. In timp, s-au perindat pe acolo: Florin Turcanu, Catalin Flutur, senatorul PSD Lucian Trufin si fratele lui, oamenii de afaceri Victor Mihalachi si Marcel Barsan, Mihai Tibuleac, toti angajatii CJ si toti angajatii primariei botosani, fosti consilieri locali si multi multi altii.