Una din cele mai puternice firme din Romania din domeniul asfaltarilor, Tehnic-Asist a intrat in insolventa. Firma controlata de botosaneanul Mirel Vlas a reusit sa faca datorii de peste 250 de miliarde de lei vechi. Toate datoriile sunt catrea diversi furniori, subcontractanti si banci. Tehnic Asist este firma care are contract cu Primaria Botosani pentru lucrarile de intretinere a strazilor din municipiu. Ea a subcontrctat lucrarile catre firma de casa a Primariei, Conrec, dar in ultima vreme nu a mai achitat contravaloarea lor. Dealtfel Conrec se afla pe lista subcontratorilor afectati de intrarea in insolventa a SC Tehnic Asist. Acest lucru a fost confirmat de directorul general al firmei, Mihai Vraitoru

Problemele SC Tehnic Asist au inceput odata cu problemele penale ale actionarului, Mirel Vlas. Un comunicat DNA arata ca Mirel Vlas a fost trimis în judecată de DNA la pachet cu Vasile Mircea Govor, fost președinte al CJ Satu Mare, și Marian Valer, fost senator PSD.

În cursul lunii aprilie 2010, suspectul Vlas Mirel i-a solicitat inculpatului Govor Mircea Vasile să îl sprijine în legătură cu atribuirea unor lucrări publice în favoarea firmei sale.
În același context, în perioada aprilie-mai 2010, inculpatul Govor Mircea Vasile, folosindu-se de influența pe care o avea asupra unei publicații cotidiene locale, în prezența lui Vlas Mirel, a amenințat un avocat din Baroul Satu Mare că în ziarul respectiv vor apărea mai multe articole compromițătoare ce vor avea ca obiect darea în vileag a modalității pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obținut mai multe contracte de consultanță juridică cu diferite entități publice.
În continuare, inculpatul Govor Mircea Vasile i-a precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea suspectului Vlas Mirel să câștige mai multe licitații publice ce se aflau în derulare în acel moment și care erau organizate de instituții cu care firma avocatului avea contract de consultanță juridică pe linia achizițiilor publice”.

Odata cu trimiterea in judecata a lui Mirel Vlas, bancile au incetat sa mai crediteze firma Tehnic Asist, platile de la stat au intarziat si firma a fost nevoita sa isi declare insolventa. In prezent licitatiile se castiga pe firma TASS Infra Logistic SRL  firma controlata de sora lui Mirel Vlas, Stela Vlas. Surse apropiate actionarului Tehnic Asist spun ca firma isi va achita si deja a inceput sa o faca, toti banii care ii datoreza catre furniori. Printre cei mai importanti se nimara SC Conrec SA cu 7 miliarde de lei si SC Paltinul SA cu aproape 100 de miliarde de lei. „Nu cred insa ca bancile vor mai primi vreodata vreoun ban de la Tehnic Asist. Nu au decat sa il execute silit insa nu cred ca au ce sa ii ia sa isi scoata banii. El lucreaza pe alta firma”, declarat sursele.

Cei care au facut dosarul penal lui Mirel Vlas sunt procurori la sectia DNA din Oradea. La randul lor acestia se confrunta cu acuzatii de abuz in serviciu si au fost suspendati din functii.