Intr-un jurnal on-line pe care il tine inca de la inceputul mandatului, deputatul PNL Cristian Achitei ii raspunde ministrului muncii Marius Budai care il acuzase ca nu a citit legea bugetului si mai sustinea ca sunt bani suficienti pentru toate proiectele de asfaltare din Botosani. Achitei prezinta punctual argumente prin care demoleaza toata retorica ministrului care de fapt a fost o simpla declaratie politica fara nici o urma de adevar.

„Prima variantă de buget a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul de Finanţe acum vreo două săptămâni.
Atunci, pesediştii botoşăneni au ieşit repede cu lauda că sunt bani pentru modernizarea DN28B Tg. Frumos-Botoşani (dar era doar o mică sumă şi numai din credite de angajament) şi că judeţul Botoşani e pe locul 4 la alocarea banilor pentru drumuri judeţene şi comunale (fără a aminti că erau de fapt mai puţini cu 5 milioane decât în 2018).
Nu a urmat o bucurie, ci o analiză prin care am arătat aceste lucruri şi o reacţie publică vehementă a multor botoşăneni.

Vinerea trecută, după şedinţa de guvern, a apărut cea de-a doua variantă, modificată, pe care aş fi aşteptat-o cu răbdare dacă pesediştii n-ar fi grăit cât de minunată era prima.
Şi iată că, la presiunea botoşănenilor, au apărut ceva schimbări:
În fişa de buget pentru modernizarea DN28B Tg. Frumos-Botoşani sunt acum 1.500.000 lei din credite bugetare (deci bani siguri) şi restul, necesar pentru execuţie, din credite de angajament. (Să vedem dacă Neaga & Comp. de la CNAIR vor fi în stare să termine licitaţia).
La întreţinere drumuri judeţene şi comunale, suma pentru judeţul Botoşani este acum 20,8 milioane lei, însă în contextul în care multe consilii judeţene din ţară au protestat şi suma s-a dublat de la 300 milioane la 600 milioane, după trăsnaia din prima variantă. (aici însă nu mai avem antreprenor pentru că tocmai s-a reziliat contractul pentru lucrări de întreţinere şi urmează o nouă licitaţie)

Deh, ca să vezi ce face magia neagră, cobitul şi alte cele atunci când ai de-a face cu incompetenţi.

Nu ştiu cum stau pesediştii cu satisfacţia sau insatisfacţia atunci când se anulează licitaţii sau se reziliază contracte, însă eu nu mă bucur deloc.
Aşa că, la comisiile reunite de tranporturi ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, am mai susţinut 2 amendamente (aveam pregătite patru) prin care am cerut alocare de sume pentru:
1. demararea investiţiei de modernizare a DN29D Botoşani-Ştefăneşti.
2. continuarea lucrărilor la investiţia de modernizare DN24C Manoleasa-Rădăuţi Prut. (poduri, podeţe, rigole, accese curţi, intersecţii)
Au fost respinse de pesedişti, însă aştept un răspuns de la CNAIR privitor la situaţia acestor investiţii.

Întreg grupul PNL a susţinut şi alocarea de fonduri suficiente pentru cele 2 tronsoane ale Autostrăzii Unirii:
1. Tg. Mureş-Tg. Neamţ şi Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni, prin 2 amendamente la care sunt semnatar.

Toate au fost respinse.

Ceea ce e de reţinut, după şedinţa comisiilor reunite de transport, este că ministrul interimar, Rovana Plumb, ne-a anunţat cu mare satisfacţie darea în exploatare a 180 de kilometri de autostradă în 2019.
În acest moment mulţi parlamentari aveau degetele încrucişate la spate.

Îi asigur însă pe pesediştii botoşăneni că nu vom folosi magia neagră şi nici cobitul, dorind din tot sufletul ca aceste promisiuni să se împlinească.
De vorbe, însă, ne-am săturat. 
Iar când mă gândesc la toţi incompetenţii din conducerea CNAIR, susţinuţi cu multă satisfacţie de pesedişti, cu greu pot accepta o asemenea promisiune.
Dar, să nu cobim!
Că se supără Tov. Ministru şi iar reacţionează.

Eu, personal, studiez în continuare cu atenţie Legea Bugetului de Stat pe 2019, asa cum ne-au recomandat mult iubiţii noştri conducători.
Mai există motive de insatisfacţie prin unele anexe.
Nu vreau să cobesc şi sper din tot sufletul să se întâmple ceva bun pentru botoşăneni. 
PNL nu se joacă de-a cobitul, că nu suntem la jocuri de noroc.
Singurii care nu fac nimic şi aruncă doar cu vorbe sunt pesediştii, din 2012 încoace, de când guvernează.
Ba se mai şi supără, ca nişte veritabili comunişti, când cineva critică propriile lor laude.

Tov. Ministru,
Să trăiţi!
Să aveţi cât mai multe satisfacţii şi să nu vă mai încurcaţi în hârtii!”