Sătui de interimatul Doinei Fedorovici la şefia Organizaţiei Judeţene de partid, în sfârşit, pesediştii au decis să facă alegeri democratice. Astfel, Comitetul Executiv Judeţean, un fel de CEX de judeţ, a stabilit ca alegerile pentru şefia partidului să aibă loc pe 24 februarie. Dacă data este clară ca bună ziua la fel de limpezi sunt şi candidaturile.

Surprinzăzor, pe funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD Botoşani şi-a anunţat candidatura un singur om şi anume senatorul Doina Fedorovici. La fel de neaşeptată este şi candidatura lui Marius Budăi, deocamndată ministru al Muncii, pentru funcţia de preşedinte executiv.

Cu alte cuvinte, viitorul PSD este pe mâini bune. O fostă menajeră (la Viorica Afrăsânei, se ştie) şi un fost şofer (la Protecţia Copilului, la fel se ştie), absolvenţi de facultăţi particulare obscure pe la FF ori FR, vor conduce cel mai important partid din judeţ.  Mai bine de atât nici nu se putea. Practic în PSD nu s-a găsit nimeni capabil să-i concureze pe cei doi iluştrii. Acestea sunt valorile partiului şi cu  astea defilează PSD Botoşani pentru următorii patru ani.

Şi ce credeţi că a făcut Comitetul Executiv Județean (format din președinți de organizații, primari, viceprimari, parlamentari, președinte și vicepreședinți ai Consiliului Județean),  după aflarea veştii că Fedorovici şi Budăi sunt singurii care şi-au anunţat candidaturile ?! Ei bine, n-o să vă vină să credeţi!  Democratic, în unanimitate și-a declarat susținerea față de cei doi candidaţi.

Asta ne place la PSD!  Nu se încurcă cu mai mulţi candidaţi pe funcţie şi nu au cum să greşească la alegeri. Tot timpul rezultatul votului iese corect. Doar nu o să candideze Doina singură pentru funcţia de preşedinte şi să iasă pe locul doi?! Abia asta este democraţie adevărată. Bravo, tovarăşi! Ne auzim pe 24 seara, cu comunicatul prin care se anunţă oficial noul preşedinte ales.