Aşa ne-a scos Viorica Dăncilă din noroi! Dimăcheni, comuna condusă de la infiinţare de un primar PSD care a pus asfalt doar în faţa primăriei ( FOTOGALERIE)

Afirmaţia Vioricăi Dăncilă care a spus zilele trecute că “PSD a scos ţara din noroi” a dus la un val de nemulţumiri din partea botoşănenilor care locuiesc în satele şi comunele din judeţ. Pe diverse canale, oamenii ne-au trimis zeci de fotografii cu drumurile de la ei din localitate şi din câte se poate concluziona din respectivele imagini realitatea este exact pe dos. Drumurile din judeţul Botoşani sunt scufundate în noroaie sau sunt pline de gropi.

Performanţele unui primar PSD ales pe viaţă de asistaţii social

Astazi, ne vom ocupa de comuna Dimăcheni, o localizate care de la înfiinţare a avut un singur primar: Ştefan Cojocariu (PSD).  Comuna Dimăcheni este una din cele mai sărace din judeţ. Primăria nu are venturi proprii pentru că în localizate nu există nicun agent economic. Bugetul primăriei nu acoperă nici măcar salariile angajaţilor din primărie, în schimb mai toţi sătenii beneficiaă prin grija primarului PSD de ajutor social. Aceste este şi motivul pentru care primarul Ştefan Cojocariu a fost ales din 2003 până în prezent de majoritatea locuitorilor.

În 2014, în timpul Guvernului Ponta, comuna a primit cadou de la bugetul de stat o sumă uriaşă. Primăriei i s-au alocat atunci 6,5 milioane de lei, în condiţiile în care celelalte comune au primit între 26.000 şi 2,3 milioane de lei. Banii primiţi de la bgetul de stat ajungeau lejer pentru asfaltarea tuturor drumurilor din comună dar şi pentru o reţea de apă şi canalizare. Ce a făcut primarul Cojocaru ?! Nimic. Nu a fost în stare să facă măcar un singur poriect aşa că la finalul anului a fost nevoit să înapoieze bugetului de stat toţi banii oferiţi de Ponta.  Doi ani mai târziu, acelaşi primar PSD se plângea că este nevoit să închidă primăria pentru că nu mai are bani de salariile angajaţilor.

 

16 ani de mandat : 6,5 km de asfalt, un km de canalizare şi un SUV de 35.000 euro pe persoană fizică

De 16 ani de când este primar, Ştefan Cojocariu a asfaltat doar 6,5 kilometri de drum în centru şi a construit un singur kilometru de canalizare, între şcoală şi primărie. Dealtfel aceste investiţii sunt singurele semne ale civilizaţiei. Drumurile arată ca în evul mediu şi pot fi circulate, indiferent de anotimp, doar cu o maşină de teren sau cu căruţa. Acesta este poate şi motivul pentru care primarul s-a dotat cu una dindre cele mai performante maşini de teren de pe piaţă: Toyota Hilux, o maşină a cărei valoare este de aproximativ 35.000 de euro, fără dotări prea multe.

Oamenii din comună se plâng acum de starea proastă a drumurilor, iar când îi cer socoteală primarului acesta strânge din umeri şi le spune sec că nu sunt bani şi că nu poate face nimic.  Şi asta, în condiţiile în care la alegeri acelaşi primar a fost votat de 92% dintre locuitorii cu drept de vot.

 

 

de |2019-02-24T12:18:52+02:0024 februarie 2019|TOP NEWS|

6 Comments

 1. Bobo 24 februarie 2019 at 14:21 - Reply

  Ce dracu sa zic de el și de angajati toti dar toti din primăria Dimacheni sunt de la coada vaci n-au studi ptr asa ceva sunt toți anapoda

  • Cu drag, Bubu 😉 24 februarie 2019 at 21:06 - Reply

   Domnule Bobo, eminență a literaturii romane, va rog sa binevoiți sa mergeti dumneavoastra si sa lucrati in locul angajatilor. Ca deh….dumneavoastra poate nu sunteti de la coada ,,vaci,, si aveti ,,studi,,( citez din dvs.) si totodata poate sunteti priceput si la studiul de fezabilitate al noroiului de pe acel drum judetean.

  • Tomy 24 februarie 2019 at 21:18 - Reply

   Mai inteligentule…învață să scrii si sa te exprimi corect! Se vede clar că nu stapanesti nici măcar noțiunile elementare ale gramaticii limbii române 🤔🤔🤔

 2. Cu drag, Bubu 😉 24 februarie 2019 at 21:07 - Reply

  Domnule Bobo, eminență a literaturii romane, va rog sa binevoiți sa mergeti dumneavoastra si sa lucrati in locul angajatilor. Ca deh….dumneavoastra poate nu sunteti de la coada ,,vaci,, si aveti ,,studi,,( citez din dvs.) si totodata poate sunteti priceput si la studiul de fezabilitate al noroiului de pe acel drum judetean.

 3. romanian_wake_up 25 februarie 2019 at 21:14 - Reply

  Auzi bre’ cica „Bugetul primăriei nu acoperă nici măcar salariile angajaţilor din primărie(…)”
  Intrebarea este : Cel ce a scris articolul s-a intrebat de ce nu sunt bani pentru angajatii primariei, caci raspunsul e simplu : S-au intins mai mult decat ii tine plapuma cu salarii medii de Europa de 1500 € (si vorbesc de medie).
  Cat despre drum, unde bre’ nu e asfalt ? Ca de la primar la contabila acasa si iarasi de la primar pana la gara (care nu mai exista) si casa lui parinteasca, cu iazul ala inconjurat de copaci este beton. Beton e si in iaz si la el si la contabila, care cica a facut sa fie rezerva de apa a satului cand or veni pompierii in caz de incendiu.
  Asadar, „ciment” pentru asfalt a fost…

 4. a waked romanian 26 februarie 2019 at 15:00 - Reply

  Bre (fara apostrof) romanian_wake_up ….din surse sigure…salariile functionarilor sunt departe de 1500 euro (nici media) …de unde ati ajuns la cifrele astea ..nu stiu…cert este ca si presa minte de ingheata apele.
  Cu ceva timp in urma, se vehicula cum ca salariatii din primarii au salarii imense..de 6000lei..ei bine, intr un interviu acordat unui cunoscut post de televiziune, au fost aratate statele de plata(care sunt publice) si culmea….au difuzat aceleasi tampenii.
  Referitor la pozele din articol ….acestea au fost realizate pe DJ 292 A si nu au nici o legatura ..dar absolut nici o legatura cu drumurile comunale.
  Comparativ cu multe alte comune din tara..la Dimacheni sunt totusi asfaltate strazile principale ….(din cate stiu nu au fost montate indicatoare de prioritate pentru primar sau contabila..)

Leave A Comment