In conditiile in care e priceput la toate, Ministrul Muncii, Marius Budai cu siguranta va elucubra despre cum cei de la Parlamentul European si de la Comisii au gresit teribil alegand-o pe Kovesi principalul candidat pentru postul de Procuror Sef European. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va apare comunicatul de presa prin care Budai, un alt fel de Miron Mitrea deci tot sofer la baza, va infiera cu avant proletar in numele partidului greseala pe care europarlamentarii occidentali au putut sa o faca. Probabil din acest motiv nu vor fi bani de alocatii pentru copii sau de mariri de pensii conform legii. Dar, sa nu anticipam.

Dimensiunea in care traieste fostul sofer de la Directia de Asistenta Sociala este cu totul alta decat a noastra. Peste noapte a devenit un pretios si un important. Liviu Dragnea nu mai este domnul presedinte. Este Liviu. Pur si simplu Liviu. Politicile economice si fiscale ii sunt la indemana, jongleaza cu cifrele, ia decizii si da solutii. Dar la fata tot nu se arata intr-o conferinta de presa sau ceva de genul pentru ca na, e la presedentia rotatativa a Uniunii Europene si acum banii tuturor copiilor si pensionarilor din UE sunt in sarcina sa. Povara pe care o poarta ii da o importanta aparte, pur si simplu s-a zeificat. Daca-l vedeti pe strada, sa-i faceti loc. Pe sosea nu-l mai vedeti ca n-are carnet, dar daca-l vedeti totusi in urmatoarele 3 luni, sunati la 112.

Unicul candidat la viitoarele alegeri PSD pentru functia de presedinte executiv nu se putea sa nu fie unic. Ar fi fost o impietate ca vreun neispravit de pe la partid sa-l concureze. Candidez si castig, aceasta e deviza sa si nu vrea sa isi stirbeasca renumele. Asa cum am spus asteptam parerea sa. Parerea unui mistru presedinte executiv deputat, conteaza. Nu mai conteaza ca vadit PSD s-a opus dublarii alocatiilor pentru copii, nu mai conteaza ca punctul de pensie nu s-a indexat conform legii si nici ca Botosaniul devine un oras fara cale de acces. Conteaza prezenta in primul rand si parerea domnului Ministru Budai. Care nici sofer la baza, nu a stiut sa isi tina permisul in buzunar.