Desi politica si afacerile colaterale l-au bagat in necazuri, fostul presedinte CJ Florin Turcanu nu poate trai fara viata publica. Incurajat de lungirea fara rost a procesului in care este acuzat de luare de mita si obtinere de foloase necuvenite Turcanu a inceput sa faca dclaratii despre fostul sau partid, PNL si oamenii care sunt acum la conducere. El considera ca liberalii sunt pe un dum gresit si ca PNL va avea un esec rasunator la viitoarele alegeri.

Pe Costel Șoptică eu l-am adus în partid și îmi asum lucrul ăsta. La propunerea lui Liviu Alexa și a încă unui coleg. Ne-am văzut la Premier, am băut o cafea. În acea perioadă l-am adus și pe Iliuță. Doream să aduc și oameni din zona elitelor. Mi se spunea că eu promovez foarte mult primarii, că vreau să câștig alegerile doar cu oamenii din zona rurală și nu pun accent pe zona urbană. L-am adus, i-am spus că trebuie să muncească. A muncit, mergea în teren. Acum, eu cred că el greșește pentru că nu a adunat partidul la un loc. Trebuia să unească partidul și să-l pună la treabă. Sunt oameni din vechiul PDL care pot aduce voturi și sunt muncitori. Eu i-am spus. Are nevoie lângă el de Cătălin Flutur, de Cristian Achiței

Dacă lucrurile vor evolua așa cum le știu eu acum… Am văzut că Șoptică și-a asumat un rezultat de 30%. Va avea o zi grea când se vor număra voturile și se vor anunța rezultatele la Botoșani. Eu îl sfătuiesc să-și ia niște pastile de antistres, să fie foarte relaxat pentru că rezultatul va fi unul negativ. De unde pot veni voturile? În zona urbană, voturile pot veni dacă ai un lider precum Cătălin Flutur, care are electoratul lui. Dar el să vrea să iasă și să-și asume? Și dacă primarii liberali au timp și vor să meargă din casă în casă, să le explice cetățenilor din comună să iasă la vot pentru el. Foarte puține localități din județul Botoșani vor fi câștigate de PNL. 

In acest moment Turcanu este simpatizant USR+ dar a mai trecut si pe la ALDe. Exista posibilitatea sa ajunga membru la Drepta Liberala, partid condus in Botosani de Michi Balan cu care este ruda.