Pioasa Doina face ravagii la Vorona (galerie foto de colectie)

Momente de inalta incarcatura spirituala la biserica din Vorona. Instalarea noului preot s-a facut in prezenta pioasei Doina Federovici.  Aceasta s-a prezentat la slujba de instalare calcand in picioare toate perceptele ortodoxe despre cum trebuie sa se prezinte o femeie la biserica. De fapt Doina nu e femeie, e lider PSD si vicepresedinte al Senatului si membru in comisia

Ciordache.

Cand femeia intra in biserica, i se cere sa-si acopere capul. Dimpotriva, barbatului i se spune ca nu trebuie sa aiba ceva pe cap in biserica. In acest sens, Sfantul Apostol Pavel spune: „Orice barbat care se roaga sau proroceste, avand capul acoperit, necinsteste capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roaga sau proroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul” (I Cor. 11, 4-5).

De fapt pioasa Doina, asa cum se vede are capul acoperit, cu o freza superba, a la Dancila, care tine loc de acoperamant. 

Sfântul Ierarh Ioan Maximovici este considerat de către creștinii ortodocși de pretutindeni ca fiind unul dintre cei mai mari sfinţi al secolului XX. Manifestând diferite forme de sfințenie, el a fost în același timp un mare teolog, un zelos ierarh misionar și un aparator al săracilor, un ascet desăvârșit și un părinte iubitor pentru orfani, potrivit doxologia.ro. ”Acesta a transmis un mesaj dur legat de femeile care obişnuiesc să meargă rujate la biserică şi să pupe astfel icoane/Trasăm ca sarcină clerului şi, cu deosebire, parohilor de biserici, să ia aminte ca persoanele cu buzele rujate să nu se atingă de icoane, de cruce şi de niciun obiect sfinţit, lăsînd pe acestea urme de vopsea. Referitor la aceasta, se vor pune afişe la intrarea în biserică şi se va explica la predică, de repetate ori, cît de mare este păcatul persoanelor care, printr-o atingere necurată, pîngăresc un sfînt odor, motiv pentru care persoanele care merg la biserică trebuie să-şi şteargă rujul sau să nu se atingă de nimic şi, în orice caz, să nu se împărtăşească cu Sfintele Taine ale lui Hristos fără a-şi fi spălat bine buzele.”

Rujul pioasei Doina este un ruj sfant, guvernamental cauza din care icoanele pe care le-a pupat nu trebuie spalate sau dezinfectate. Ele trebuie protejate pentru ca duhul pioasei si norocul ei sa se pogoare asupra tuturor credinciosilor din Vorona.

In final, a se observa rochita decenta, telefonul mobil si tocurile fara de care pioasa Doina nu ar mai fi pioasa. Noul trend de moda pentru mers in biserici a fost lansat de Doina Federovici fix la Vorona la instalarea in parohie a preorului Andrei Anusca. Costumatia va fi promovata de biserica ortodoxa astfel incat nici o femeie din Botosani nu va mai avea voie in biserica necoafata, nerijata si fara tocuri si telefon mobil in mana.

Fotografiile sunt luate de pe site-ul oficial al PSD Botosani pentru ca Doina nici la biserica nu poate merge fara fotograf dupa ea.

de |2019-03-06T08:09:37+02:006 martie 2019|Botosani Cenzurat, TOP NEWS|

One Comment

  1. T. Whatever 13 martie 2019 at 10:02 - Reply

    Zici ca e in Marele Sept la o nunta din Game of Thrones :)))

Leave A Comment