Inspectoratul de Poliţie Botoşani a deschis o anchetă după ce fata de 12 ani din Monoleasa, care cântărea doar 6 kilograme, internată în urmă cu două săptămâni în secţia de ATI a Spitalului din Botoşani, a murit.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele necropsiei şi a expertizei medico legale în acest.

„În acest caz a fost deschisă o anchetă ca urmare a decesului copilului, după ce am fost informaţi de reprezentanţii spitalului. Se fac cercetări şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

Copilul a şocat personalul medical după ce a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de urgenţă (SJA) malnutrit și deshidratat. Potrivit cadrelor medicale, acesta avea mai multe malformații și cântărea doar 6 kilograme. Medicii spun că greutatea normală la boala de care suferă ar fi trebuit să fie de aproape 20 kilograme.

Copilul avea diagnostice severe cum ar fi retard psihic profund, paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, epilepsie și alte diagnostice care au încadrat copilul în handicap grav și asistent personal, care era mama. Nici medicul de familie și nici personalul medical din comună nu s-au implicat prea mult.

Comuna Manoleasa nu are medic de familie, iar singurul medic din zonă, cel de la Hăneşti, vine o dată sau de două ori pe săptămână, neavând timp de consultaţii atât de des cât ar trebui.