Iata ce declara omul de araceri Dumitru (Michi) Balan pentru presa locala:

Am văzut provocarea şi achiesez la cele spuse de domnul Cataramă. Categoric susţin acest demers şi cred că orice om de bună credinţă se solidarizează cu cele spuse de domnul Cataramă şi cu demersul domnului Mandachi de la Suceava. Am să opresc lucrul în 15 martie, timp de 15 minute deşi mie îmi este mai greu pentru că obiectul principal de activitate la mine îl reprezintă transportul public local de persoane în municipiul Botoşani şi în zonele limitrofe. Eu am un orar, dar am să încerc să opresc lucru şi să stârnesc oprobriul călătorilor şi am să opresc activitatea. În acea perioadă, un sfert de oră, vom sta şi ne vom odihni să vedem cine ne bagă în seamă

Provocat de presedintele partidului in care s-a aciuat, Dreapta Liberala, Balan se conformeaza si va inceta cu firma sa, Microbuzul, activitatea timp de 15 minute pe 15 martie la ora 15. Fara sa isi dea seama ca acest gest nu reprezinta nimic, in conditiile in care esti total pe langa problema. Ce treaba are Balan cu protestul, numai el stie, in conditiile in care firma sa se ocupa de ani buni cu papatul subventilor pentru transport in comun de la Primarie. Sigur acest get mai popular nu-l face insa demonetizeaza initiativa unor afaceristi care in viata lor nu au avut treaba cu banul public. Viorel Catarama si Michi Microbuzul protesteaza, parca te iau asa fiorii pe sira spinarii si-ti vine sa le plangi de mila. Ok, pana la urma e dreptul lor. Unul sa stea pe un munte de bani si sa se mai gandeasca 15 minute cum isi mai intinereste sangele iar celalat din X6, numarand cupiuri de 1 leu sa rezoneze cu drama moldovenilor care au ramas fara drumuri.

Cat il costa pe Michi acest sfert de ora de stat degeaba? Punem ca Microbuzul are un profit anual de 250.000 de euro si de aici porneste calculul. 685 de euro pe zi. La 16 ore lucrate zilnic insemna 42 de Eu pe ora deci 10 euro la fiecare sfert de ora. Isi permite sa protesteze la banii astia si sa se odihneasca asa cum zice.

Nevolnicele incercari de aparitie in viata publica ale patronului de la Microbuzul, combinate cu incercarile repetate ale acestuia de a fi cineva intr-un partid politic nu fac decat sa creioneze imaginea unui neputincios in a deveni cineva bagat in seama. Sigur, declaratiile de genul „am sa incerc…sa starnesc oprobriul calatorilor” nu-l ajuta deloc. El nu nu trebuie sa incerce mult sa statrneasca acest oprobriu pentru ca reusita e garantata. Satisfactia „o sa vedem cine ne baga in seama” denota clar lipsa de perspectiva. El nu stie ce trebuie sa se intample dar va astepta sa se intample ceva. Se va intampla ca-l vor injura toti aia care la ora 15 se vor grabi sa ajunga acasa de la munca, de asta poate fi sigur. In rest nu se va intampla nimic care sa-l afecteze in mod direct. Deci, cu siguranta il vor baga cativa in seama dar si in alta parte.