Luati labele de pe protestele oamenilor cinstiti!

Un om de afaceri din Botosani pe nume Dumitru Balan duce in derizoriu si-si bate astfel joc de orice ideea buna de a protesta a oamenilor care au intr-adevar cutitul la os. Suferind de lipsa de idei, liderul unui partid de bucatarie, vrea sa construiasca si el un metru de autostrada undeva intre Targu Frumos si Botosani. Nu stie exact unde, se mai gandeste, insa sustine ca are bani pusi deoparte. Mai bine si-ar plati datoriile. Culmea e ca omul e patron de jurnalisti, un soi de mogul, insa cu toate astea lipsa de idei e persistenta.

Eu unul nu vreau ca polticienii, indifent ca-s mici sau mari ca-s de la PNL sau cine stie ce partid, sa se amestece cu miscarea civica, a oamenilor corecti care gasesc tot timpul idei originale in a-si face cu cunoscute opininiile. Prezenta lor demonetizeaza, minimalizeaza si induce ideea ca oamenii cu bani sunt in spate la tot. Si nu e asa. Saracu Michi a crezut ca va izbi mortal in presa centrala si ca notorietatea lui va capata cote ametitoare, propulsandu-l in liga mare a politicii. Doar cateva site-uri de stiri locale si propria televiziune l-au bagat in seama si atat.

Acelasi personaj transformat deja in comic al politicii locale spune ca a refuzat locul 2 pe listele partidului la care e presedinte de filiala la alegerile europarlamentare. Cititi insa ce poate el sa declare:

Va fi cap de listă dl Cataramă. Eu am spus că nu voi candida sau urmează să vedem. Eu, dacă mă interesează un lucru, mă interesează copiii, nepoții și societatea în ansamblu, nu e musai să ies eu în evidență. Ei, e o provocare în momentul de față. Lansez public o invitație prin care dacă cineva socoate că este capabil și cunoaște instituțiile europene, poftim, noi îl punem pe locul 2 pe listă la europarlamentare. Și noi îl susținem„.

Mai lipseste putin si se da din partea Dreptei Liberale filiala Botosani anunt la mica publiciate pe undeva: „caut candidat care socoate ca el poate„. Cam cat de penibil poate fi acest partid care lasa actiuni extrem de importante la voia sortii, ca la poker, la ce intra.

Insa. Dumitru Balan nu a luat in considerare alte forme de protest care ii pot aduce notorietatea atat de mult dorita. Iata cum:

  1. Se poate arunca de la balconul Parlamentului asa cum a facut-o un jurnalist de la TVR in trecut. Nu a murit iar gestul a atras atentia intregii tari. E dureros ce-i drept, dar politica cere sacrificii.
  2. Isi poate da foc in fata Catetralei Neamului cum a incercat un preot (poza de la Hotnews). Daca are noroc cum a avut preotul cei ce vor fi prin preajma il vor stinge, daca nu va dainui cuvantul sau.
  3. Cum a facut Dumitru Zmau, poate efectua o sedinta de solariu in fata Casei Poporului. Va avea ocazia sa-si prezinte corpul intregii tari dar si sa intre in gura neamului drept protestatar inrait. Ca sa fie si mai si ar putea-o face full nacked. Dar cred ca ar fi arestat.

Toate trei medodele au reteta probate si sunt facil de executat. Presupune doar vointa si aplicandu-le chiar nu incurca pe nimeni. Dar sa anunti ca faci si tu un metru de autostrada cum a facut patronul sucevean si astepti laude, e penibil. Macar patronul de la Spartan a facut autostrada, a anuntat ca ea deja exista, a organizat un eveniment de inugurare a starnit o tara intreaga cu #șîeu. El a stiut cum se face si cand se face. Dar Michi? A anuntat ca va face dar nu stie unde si ca sustine si ca are bani pusi deoparte. Am spus. Poate cu ei sa-si plateasca datoriile sau sa mai stranga sa-si face un sediu de firma mai de doamne ajuta. Ca acusi cade peste el. Ca votul.

de |2019-03-13T09:52:09+02:0013 martie 2019|Editorial, TOP NEWS|

Leave A Comment