Pentru ca nu a vrut sa isi faca cruce un copil botosanean a ajuns in spital. El a fost batut crunt, chiar la ora de religie de catre preotul profesor Totul s-a intamplat la o scoala din Cristinesti in fata unei intregi clase de copii. Elevul in varsta de 11 ani a fost urecheat si izbit cu capul de tabla pana cand a dat sangele.Din cauza ca este penticostal el a refuzat la solicitarea preotului ortodox sa isi faca cruce si din acest motiv a ajuns la spital. Mama baiatului declara:

L-a obligat să facă cruce și băiatul nu a vrut. Nu numai al meu, mai multți băieți că suntem la penticostali. Au venit și mi-au spus. Uite așa l-a prins, l-a dat cu capul de perete. L-a ținut asa, l-a luat de urechi și l-a tinut asa nu stiu câte minute și l-a izbit cu capul de perete. Era plin de sange. L-au gasit baieții, de cand statea acolo, de juma de ora, jos, în rigolă. Și copiii de clasa a patra aveau sticluța cu apa și l-au stropit cu apă, acolo. Și În timpul acela trecea o masină si au zis băieții că moare! Și l-au pus în masină și mi l-au adus acasa”.

Copilul a lesinat in fata unitatii de invatamant. A fost apelat serviciul de urgenta 112 si copilul a fost adus la Botosani in spital si internat.

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoşani spune ca politia a deschis o ancheta in acest caz:

Politistii au fost sesizati prin apelul 112 ca un minor in varsta de 11 ani, in timp ce se afla la orele de curs a fost agresat fizic de catre un profesor. In cauza, politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuzivă.”

Si inspectoratul judetean scolar a deschis o ancheta in cazul preotului bataus mai ales ca acesta i-a amenintat si pe ceilalti elevi ca daca nu vor fi cuminti vor pati la fel. Purtatorul de cuvant al ISJ declara conform site-ului botosaneanul:

 „La Inspectoratul Şoclar Judeţean Botoşani, a venit o informare scrisă cu privire la cazul din şocala respectivă. Am fost înştiinţaţi că la nivelul unităţii de învăţământ s-a constituit deja o comisie de cercetare disciplinară, urmând ca în zilele următoare să se stabilească dacă este sau nu vinovat respectivul profesor.

Cel mai probabil preotul va fi exclus din invatamant dar si din biserica, patriarhia delimitandu-se de asemenea gesturi.