In perioada 30 – 31 martie 2019, in localitatea Iasi, s-a desfasurat Campionatului National de Qwan-ki-do pentru Copii – editia 2019, sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, organizat de Federatia Romana de Arte Martiale/departamentul qwan-ki-do si Asociatia Judetiana de Arte Martiale Iasi cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.

La aceasta competitie, CS SINH DAU Botosani pregatit de prof. Constantin Airoae, s-a deplasat pentru proba de lupta competitionala cat si pentru proba de thao quyen (inlantuiri) cu un lot format din 20 de copii cu varsta intre 7 si 12 ani.
Aceasta competitie s-a desfasurat la Sala Sporturilor din Municipiul Iasi avand o numeroasa participare atat la probele individuale thao quyen cat si la probele de lupta pe echipe song dau. Astfel, in cele doua zile de concurs s-au intrecut sportivi de la 30 de cluburi, din 20 orase, 12 judete.

Concurenta a fost mare participand 495 de copii la probele tehnice, 382 de copii la probele de lupta, desfasurandu-se 24 de categorii tehnice individuale si 10 categorii de lupta pe echipe, fiind prezenti pentru a asigura buna desfasurare a competitiei 52 de arbitri.
Copiii de la SINH DAU Botosani au dat dovada de concentrare, vointa si inspiratie, gestionand bine fiecare lupta, astfel:
-Locul I la lupta a fost castigat de echipa formata din: Edi Ducan, Rares Iacob si Razvan Vremia la categoria 11-12 ani, grade rosii, care au reusit sa termine competitia fara infrangere, pastrandu-si titlul de Campioni Nationali cucerit si anul trecut.
-Locul II la lupta fete: Andreea Apostol si Daria Tanasa, categoria 7-8 ani, grade rosii;
-Locul III la lupta fete: Nicole Schiopu, Maria Contac, Magda Batalan, categoria 11-12 ani, grade rosii;
-Locul III la tehnica individuala: Rares Iacob, categoria 11-12 ani, grade rosii;
-Locul III la lupta: Robert Pietraru, categoria 11-12 ani, grade rosii alaturi de CS ManhSuThu Iasi.

“Tinand cont ca pe 27-28 aprilie este Campionatul European de Copii si Juniori care se desfasoara la Zurich in Elvetia, unde CS Sinh Dau Botosani se va deplasa cu 10 sportivi, sunt multumit de evolutia si rezultatele sportivilor mei. Acest campionat national de la Iasi a fost un test binevenit in pregatirea si verificarea copiiilor nostri”, a declarat instructorul clubului Constantin Airoae.