În Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, echipa comună de control a descoperit 45.800 ţigarete de provenienţă R. Moldova, ascunse în podeaua, precum și în bara din spate a unui autoturism, pe care un cetățean din R.Moldova încerca să le introducă în ţară, sustrăgându-le de la controlul de frontieră.

 

Miercuri 3 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul din R. Moldova D.G., în vârstă de 35 de ani, la  volanul unui autoturismul marca Renault, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse, în locuri special amenajate, în podeaua maşinii și în bara spate a autoturismului, cantitatea de totală de 45.800 de ţigarete, cu timbru de acciză R.Moldova.

 

Conform prevederilor legale, au fost reţinute ţigaretele în valoare totală de 22.300 lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei. Totodată, colegii noștri au procedat și la confiscarea autoturismului, în valoare de 30.000 de lei.