Pachetul majoritar de acțiuni de la Conrec SA, preluat de soția unui om de afaceri cu probleme penale

Una dintre cele mai vechi firme înființate în Botoșani a fost preluată recent de către Milica Dincu, soția patronului SC Agremin Trans SRL, firmă care exploatează o balastiră la Corni. Tranzacția a fost încheiată luna trecută și a fost confirmată de către administratorul SC Conrec SA, Mihai Vrăjitoru.

“ A fost cumpărat un pachet important de acțiuni de la mai mulți acționari din firmă, printre care mă număr și eu. Nu pot să dau mai multe amănunte pentru că am semnat o clauză de confidențialitate. Voi rămâne în continuare președintele Consiliului de Administrație, dar mă gândesc și să mă pensionez pentru că în luna mai fac vârsta de pensionare. Încă nu sunt decis să ies la pensie. Asta este tot ce pot să vă spun”,  a precizat Mihai Vrăjitoru.

Potrivit unui important om de afaceri din Botoșani care a dorit să i se păstreze anonimatul, soția patronului de la Agremin Trans SRL, ar fi preluat 71% din acțiunile Conrec SA. Cei care si-au vândut acțiunile sunt fostul acționar majoritar Mihai Vrăjitoru , Liviu Alexandru Bărboșelu și Ioan Ananiesei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului,  SC Conrec SA are emise 3.873 de acțiuni nominative, fiecare în valoare de 147 de lei.

Cine este patronul SC Agremin Trans SRL ?

Constantin Dincu a fost reținut la sfârșitul anului 2013 pentru evaziune fiscală, în urma unor percheziții la mai multe sedii ale firmelor implicate în afaceri cu produse de balastiere, printre care si Agremin Trabs din Corni.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august- noiembrie 2013, firma patronată de acesta a desfășurat activități de exploatare nelegală și valorificare fără înregistrare în evidențele contabile a peste 56.000 tone produse de balastieră.

Prejudiciul creat în dauna bugetului general consolidat al statului a fost estimat la peste 2.000.000 de lei.

de |2019-04-11T11:16:14+03:0011 aprilie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment