Doar din din pure ambitii politice Botosaniul este condamnat la anominat. Desi de trei ori Primaria a propus alocarea de sume de bani pentru dotarea pistelor de curling de la Cornisa, consilierii locali PSD s-au opus. Prinse in proiectul initial, pistele de curling sunt in acest moment complet nefunctionale din cauza ca nu exista pietrele si dotarile necesare jocului. Suma este una ridicol de mica, 100.000 de lei insa nici acesti bani nu au fost aprobati de PSD pentru ca DSPSA sa poata pune pistele in functiune. Practic in Botosani s-ar fi putut juca curling de anul trecut din vara insa doar ambitiile politice social democrate au facut ca acest lucru sa nu fie posibil.

Botosaniul ar fi putut organiza Campionatul European Grupa C de curling daca pistele erau functionale. Dar fiind faptul ca acest sport nu poate fi inca practicat la Cornisa, acest eveniment este organizat de Brasov, si se desfsoara chiar in aceasta perioada. Concursul a adus la Brașov 8 echipe feminine și 10 echipe masculine, reprezentate a 13 naționalități. Pe lângă echipele României, la campionat vor fi prezente ehipe din Austria, Belarus, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Irlanda, Lichtenstein, Luxemburg, Slovenia și Slovacia. Fiecare echopa este formata din minim 4 jucatori la care se adauga antrenori si personal auxiliar, o delegatie a unei tari fiind formata din minim 10 persoane. Deci pesedistii din Consiliul Local au fugarit din Botosani 180 de turisti care ar fi stat aici o saptamana pentru a participa la Campionatul European de Curling.

Organizarea unui astfel de eveniment in Botosani ar fi fost extrem de facila dat fiind faptul ca pista de curling de la Cornisa este una de nivel mondial si ca in Romania nu exista multe astfel de piste. Deasemeni acest concurs ar fi pus orasul pe harta Europei din cauza prezentei numeroase si a interesului pentru acest sport. Hotelurile si restaurantele din oras au pierdut clienti, primaria a pierdut bani si orasul turisti. Totul din cauza faptului liderul consilierilor PSD Mihai Tincu si viceprimarul Murariu nu inteleg acest sport.

Directorul DSPSA Eugen Turcanu declara:

Am avut solicitari de la Federatia Romana de Curling de a organiza in Botosani mai multe competitii. Chiar si acest Campionat European. Ne-am asumat prin proiect european ca vom face trei piste de curling in Botosani dar PSD refuza sa aprobe cumpararea de accesorii. E ca si cum a face un teren de fotbal si nu am vrea sa-l dotam cu porti si cu minge. Ei erau si ironici, viceprimarul Murariu chiar a afirmat ca de cand suntem noi asa de experti in curling. Experti in curling sunt ei, noi doar vrem sa ridicam orasul insa PSD face tot ce e posibil sa evite orice forma de emancipare„.

Eugen Turcanu a confirmat si faptul ca daca cele trei piste de curling nu sunt operationale exista posibilitatea de corectii financiare pe care UE le poate aplica Primariei Botosani in ceea ce priveste proiectul Cornisa.

Campionatul European este al doilea eveniment internațional organizat la Brașov, însă primul sub egida Federației Mondiale de Curling. În anul 2011, s-a urmărit lansarea sportului în România prin organizarea unui turneu internațional, Curling Open Romania. Cele două evenimente au un obiectiv comun, anume popularizarea sportului și mărirea comunității jucătorilor de curling din România, prin atragerea de simpatizanți și posibili practicanți. Valorile promovate de curling sunt respect, tradiție, fair-play, cooperare, lucru în echipă, echilibru, conduită, măiestrie, onoare si perseverență

In Botosani insa, cand este vorba de cooperare, lucru in echipa, conduita si onoare, PSD nu este deacord.