LDC TRUST CONSTRUCŢII MV SRL este firma care va reabilita structura de rezistenta a teatrului Mihai Eminescu Botosani. Surse din cadrul Primariei Botosani indica LDC drept castigatoarea licitatiei de 2,2 milioane de lei pentru aceasta lucrare. Saptamana viitoare primarul Catalin Flutur va da dispozitie de incepere a lucrarilor care au o durata pana la finalizare de 6 luni. 

LDC Trust Constructii MV este a treia firma pe care omul de afaceri Victor Mihalachi o scoate de la naftalina pentru a castiga licitatii publice. Primele doua, din diverse motive au intrat in insolventa. LDC este infiintata in 24 februarie 2015 iar in 2018 avea doar 3 angajati. In 2017 a inregistrat un profit de 1834 de lei.

Aceste lucrari, de consolidare a structurii de rezistenta constituie prima etapa in ceea ce priveste finalizarea renovarii teatrului. Vor urma lucrarile propriuzise de finisaje pe care cei din Primarie spun ca le va executa Victor Construct in baza contractului deja existent.

Catalin Fetcu, seful Directiei Dezvoltare din cadrul Primariei Botosani spune:

In ceea ce priveste etapa a doua a lucrarilor la obiectivul Teatrul Mihai Eminescu s-au solicitat niste corectii financiare, in sensul suplimentarilor unor sume pentru Victor Construct. E si firesc, e indicele de inflatie pentru ca lucrarile au stagnat mult timp si mai intervine si majoarea salariului minim in constrctii. Vom analiza in cadrul Primariei si vom hotara.

Etapa a treia a constructiei se refera la dotari. Acestea vor trebui facute pe banii primariei nefiind prinse in proiectul initial. Cei care au initiat proiectul nu s-au gandit ca o cladire precum teatrul Mihai Eminescu are nevoie si de dotari pentru a putea functiona. Este vorba despre scaune, mochete, cortine, ornamente si candelabre, si de multe alte dotari care acum nu au sursa de finantare. Specialistii din Primarie spun ca ele ar fi fost eligibile daca ar fi fost prinse de la inceput in cererea de finantare.

Cert este ca saptamana viitoare vor incepe lucrarile la cladirea teatrului care sta ruina in mijlocul orasului de mai bine de 6 ani. El va putea fi functional in maxim 3 ani daca se respecta termenele de executie si primaria gaseste bani pentru dotari.