Sosirea la Botoşani a lui Liviu Dragnea a făcut victime în rândul primarilor liberali. Săptămâna viitoare, chiar înainte de Paşte, se va cere în BPJ PNL excluderea din partid a primarilor localităţilor Darabani, Păltiniş, Havârna şi Corlăteni. Motivul este extrem de clar. Primarii celor patru localităţi au participat fără să anunţe în prealabil partidul din care fac parte, la alegerile judeţene a PSD Botoşani.

” Nu cred că au fost trimişi la Conferinţa PSD-ului de către cetăţenii care i-au ales să-i reprezinte. Nici măcar PNL nu i-a trimis acolo. Eu cred că s-au dus să se întâlnească cu Dragnea pentru a-şi rezolva anumite probleme personale. Dacă este aşa, eu personal, în calitatea de secretar general al PNL voi solicita marţi în BPJ excluderea lor din partid. Mai mult decât atât, pentru că sunt imagini publice, vom cere prefectului retragerea mandatului de primar la toţi cei patru primari pe motiv că au trecut la alt partid.  „a declarat Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoşani .

La Conferinţa de alegeri a PSD Botoşani au mai fost şi alţi primari ce nu fac parte din PSD, însă aceştia au ales să-l critice pe Dragnea nu să-i pupe mâna. Dumitru Chelaru, primarul din Pomârla este unul dintre cei care au avut curajul să-i spună în faţă lui Dragnea tot ce are pe suflet.