Evenimentul organizat la Stațiunea Popăuți Botoșani de către asociațiile agricole în parteneriat cu instituțiile de profil cât și CJ Botoșani a înregistrat un succes deosebit atât pentru fermieri cât și în rândul cetățenilor botoșăneni, înregistrând o prezență de circa 10.000 de vizitatori.

Având în vedere disputele politice care au apărut pe perioada evenimentului cât și după încheierea acestuia, doresc să fac unele precizări în calitate de organizator principal al Târgului Agro Zoo:

 

  1. Stațiunea Popăuți, instituție de prestigiu la nivel județean, național, european desfășoară activități de cercetare, inovare în interesul fermierului român și nu este angrenată sau înregimentată politic.
  2. În calitate de director al instituției sus menționate dar și președinte a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis rog persoanele angrenate politic să nu transforme un eveniment eminamente agricol și pentru agricultori în dispute politice, totodată solicit, scoaterea din disputele electorale ale domniilor voastre Stațiunea de Cercetare Popăuți, locul unde a avut loc acest eveniment
  3. Începând cu anul 2015, nu mai sunt angrenat politic în nicio formațiune politică, prin urmare, vă rog respectuos, să nu mă asociați cu niciuna din formațiunile politice existente.
  4. În calitatea de director și președinte de asociație voi răspunde tuturor solicitărilor ce vin în sprijinul cercetării – inovării în agricultură, relansării fermierului român, prin care, să permită competitivitate pe piața europeană și mondială.
  5. Mă simt obligat să cer scuze public fermierilor, cetățenilor prezenți la Stațiunea Popăuți în data de 5 mai, pentru momentele „electorale” apărute cu această ocazie. De asemenea, voi susține atât proiectele cât și persoanele care vin în sprijinul fermierului român
  6. Pe parcursul organizării evenimentului au fost făcute invitații către toate personalitățile județului Botoșani, demnitarilor din domeniul agricol, indiferent de culoarea politică, prin urmare solicit în mod ferm: sprijiniți agricultura!!!! Nu încercați să confiscați evenimentele agricole organizate de entitățile cu profil agricol!!!!