PSD Botosani a sunat mobilizarea generala. Primarii din judet si directorii de institutii au fost pusi sa racoleze oameni pentru mitingul de la Iasi din data de 9 mai. Peste 2000 de persoane vor fi mobilizate si duse la Iasi pentru a participa la actiunea partidului. Marea parte dintre acestia au fost racolati de primarii PSD din comunele din judet. In felul acesta PSD Botosani isi arata sprijinul pentru presedinele partidului Liviu Dragnea care a organizat mitingulca un raspuns de forta dupa ce a fost fugarit din Iasi intr-un cor de injuraturi in urma cu doua saptamani.

Toate autocarele si microbuzele transportatorilor din judet au fost inchiriate de PSD pentru a putea transporta oamenii ce vor participa la miting la Iasi. Efortul financiar al filialei Botosani a PSD este unul imens. Un autocar pana la Iasi costa in jur de 4000 de lei. Cu tot cu pachetele de mancare si cu transport vor fi cheltuite aproape 2 miliarde de lei vechi. Totul pentru a dovedi supunere si a-i conferi incredere unui infractor condamnat, Liviu Dragnea care in felul acesta doreste sa isi consilideze pozitia de forta in fruntea partidului.

Mitingul de la Iasi este organizat in ziua in care la Sibiu se vor intalni toti sefii de stat din Europa si este considerat o manifestare cu risc ridicat de degenerare.  Acest lucru a fost confirmai de primarul Iasului Mihai Chirica care a declarat pentru media centrala:

Mă aştept la incidente. Din punctul meu de vedere, este o dată prost aleasă. Nu aş fi propus niciodată desfăşurarea unui miting electoral în acelaşi timp cu Ziua Europei, mai ales pe fundamentul unei nemulţumiri generale a populaţiei României, şi mai ales în ziua în care are loc summitul de la Sibiu. Având în vedere că fiecare pasăre pe limba ei piere, asta este situaţia. (…) Eu cred, şi într-un fel şi sper, ca domnul Dragnea să înţeleagă că poate să vină şi de 10.000 de ori la Iaşi, dar nu se va schimba nivelul de simpatie al ieşenilor faţă de dumnealui. Şi nici măcar nu are de-a face cu persoana mea. Este un nivel de simpatie care se manifestă în spaţiul public discutând cu cetăţenii, fără să aducem o implicaţie politică sau o ranchiună politică care s-a perpetuat de-a lungul timpului„.

PSD Botosani este filiala din tara considerata credincioasa cuplului Liviu Dragnea – Codrin Stefanescu, cuplu care conduce discretionar partidul de mai bine de 2 ani. 2000 de oameni vor fi carati de partid pentru a ajunge la Iasi pe drumul groazei: Botosani-Targu Frumos, drum pe care PSD a promis ca-l reabiliteaza total de mai bine de 7 ani. Pentru asfaltare nu s-au gasit bani insa pentru miting in sprijinul condamnatului penl Liviu Dragnea s-au gasit.

Este si firect sa fie mobilizare generala in Botosani. Aici s-au uns toti cu functii, ba ministru, ba secretari de stat ba vicepresedinte la Senat. Sunt legati de soarta lui Dragnea. Daca el pica, pica si sefii din Botosani ca un castel de carti. Nu au ce face si trebuie sa duca oameni multi la Iasi”, a declarat un membru PSD.

Participantii vor primi de la partid materiale pentru miting precum si hartii cu scandarile care vor fi facute.