Gregoriana Tudoran, singurul candidat care se bate pentru regiunea Moldova la alegerile europarlamentare a fost ieri in Botosani. Impreuna cu echipa de campanie, Gregoriana s-a intalnit cu sustinatorii si a impartit pliante prin oras.

Gregoriana Tudoran are 42 de ani, este născută la Iaşi şi lucrează la Bruxelles de peste 10 ani. A absolvit Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” din Iaşi, este doctor în economie, antreprenor, lobby-ist şi consultant financiar pentru afaceri europene.

Candidatul independent este sustinut de initiativa civica „Impreuna pentru A8” si are un program extrem de bine definit. Gregoriana nu promite decat ca doreste sa se duca in Parlamentul European pentru Moldova, pentru a incerca sa puna in discutie problemele acestei regiuni din Romania.

Candidez la Parlamentul European pentru ca nu suport sa vad cum Moldova mea, regiunea de nord-est a tarii, este lasata in urma si tot mai izolata de restul regiunilor. De aproape 30 de ani clasa noastra politica de toate culorile trateaza zona Moldovei ca pe ruda saraca a Romaniei, asteptand de la ea doar voturi fara sa primeasca nimic in schimb. Moldova este decuplata cu rea intentie de la mersul general al Romaniei. Dezvoltarea Moldovei este proiectul meu de suflet si de constiinta”. 

Gregoriana Tudoran are nevoie de 200.000 de voturi pentru a deveni europarlamentar si este foarte aproape sa le obtina dat fiind faptul ca in momentul in care si-a depus candidatura s-a prezentat la Biroul Electoral Central cu un numar de 115.000 de semnaturi de la sustinatorii ei. Ar fi o premiera pentru Romania ca Tudoran sa-si castige locul in Parlamentul European pentru ca ar fi primul europarlamentar care nu se duce la Bruxelles sa faca politica. Gregoriana are scopuri precise, de lobby pentru proiecte in ceea ce priveste infrastructura Moldovei. Ea nu este interesata sa faca parte din nici un partid politic.