De ce nu votez PNL. Cata prostie si dezorganizare…..

Nu am sa ii votez si pe liberali la aceste alegeri. Nu, pentru ca nu merita. Lasand deoparte oamenii pe care i-au propus imi indrept privirile spre filiala locala. De aici din Botosani vin motivele care m-au determinat sa iau aceasta hotarare, motive lesne de intemeiat in urma a ce se intampla in partid. De ce nu-i votez?

Aceeasti conducere amortita de nepriceputi.

Costel Soptica si Cristian Roman sunt cei doi care hotarasc la Botosani. Unul e senator si unul a fost prefect si prin  tot soiul de functii abonate la banul public. Unul s-a remarcat prin amantlacuri de doi bani cu tot soiul de pisicute si printr-o buna colaborare cu colegii de la PSD. Celalat prin dorinta nestavilita pe care o are in a accede in functii de conducere.

Nu au nici o activitate

Ultimul exemplu e mitingiul de la Iasi de ieri care a trecut cumva neanuntat la capitolul si altele. S-au dus pe furis, au venit pe furis. Nu tu comunicare, nu tu presa, nimic. Parca s-au temut de acest miting. Probabil vor da un comunicat peste o saptamana.

In continuare sunt PNL si PDL 

Asa este, nu s-a reusit sa se treaca peste. Exista chiar si sedii diferite, unul pentru PDL-isti si unul pentru PNL-isti. Doar la sedinte se mai vad dar si atunci nu mai incap unii de altii. Aceasta scindare vizibila de pe luna e rodul tot a unei conduceri lipsite de dibacie.

N-au nici un program pentru Botosani

Se bazeaza in continuare pe primarul Catalin Flutur. Cum vizitele acestuia pe la partid sunt extrem de rare, PNL nu se bazeaza pe nimic. De aici vine si lipsa lor de idei in ceea ce priveste problemele comunitatii. Discursurile lor sunt vagi, pe langa subiect si nu se ancoreaza deloc pe problemele din imediata lor vecinatate. Adica cele care ne intereseaza, comunitare.

Nu au oameni noi si nu se dau sanse la tineri

Un tanar, ca sa acceada pe lista PNL la alegerile locale trebuie sa se multumeasca cu pozitia 13. Pana la aceasta pozitie vin titanii, greii partidului. De fapt acesti titani au reusit sa duca in Botosani partidul in cap. Tinerii nu au nici o sansa. Daca sunt tinere sunt bune de decor, daca sunt tineri la lipit afise.

Conducerea aleasa nu e legitima

A fost o panarama de conferinta de alegeri in urma cu 3 ani la cinema Unirea. Oamenii au venit cu biletele deja scrise cu cine trebuie sa voteze, s-a votat pe echipe ceea ce e o tampenie. Cristian Roman a venit cu un pliant mincinos in care arata ca se bucura de sustinerea lui Catalin Flutur. Lucru fals, de atunci a si aparut ruptura intre cei doi.

Se bazeaza in continuare pe imaginea unui singur om 

Daca Flutur se pensioneaza PNL nu ia 10 la suta. Bazinul lor electoral este in oras, constituit numai pe realizarile primarului. In judet sunt varza. Primarii lor sprijina PSD in mod fatis, oamenii sunt nemultumiti. In plus, PSD se misca foarte bine in judet, e practic neoprit in conditiile in care liberalii sufera din lipsa de idei.

Nu fac opozitie, mimeaza doar

Inafara de cativa, liberalii in Botosani sunt frati cu cei de la PSD. Nimeni nu e nemultumit de ceea ce se intampla, totul e bine. ii unesc dosarele si interesele personale. in Botosani USL functioneaza. Nu-mi aduc aminte ca Soptiva sa fi zis vreodata ceva de un PSD-ist de frunte. In felul acesta nu-si consolideaza cu siguranta locul pe lista la urmatiarele alegeri. La un monent dat se va trage linia.

Nu au presedinte la municipiu decat in acte

Au pus presedinte la municipiu pe Viorel Iliuta. N-am nimic cu omul dar e pe dinafara. Si-a dat demisia pe vremea USL din functia de viceprimar ca e prea greu. A plecat la spitalul judetean si in cateva luni l-a bagat in faliment. Acum e la Elsaco. De atunci acolo salariile au scazut de doua ori cu cate 25% si au plecat cei mai multi dintre oamenii vechi. La companii concurente.

Dar pe „liberali” nu-i intereseaza asta. Ei stiu toatele cele enumerate dar preocupare e sa-si consolideze pozitiile in partid, cu locuri pe liste cat mai sus. Deviza e „cu Catalin inainte” el ne aranjeaza pe toti. Alt chip de om nu exista la trasul partidului in sus. Insa si Flutur s-a smecherit si-i lasa sa se descurce singuri. Ceea ce nu fac.

 

 

de |2019-05-12T09:28:04+03:0012 mai 2019|Editorial, TOP NEWS|

Leave A Comment