Trupa de teatru amatori a Scolii Populare de Arta Botosani a castigat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul National de Teatru pentru Tineret de la Brasov.  Copiii, regizati si indrumati de actrita Silvia Raileanu au jucat piesa „Fata babei si fata mosului” cu care au inpresionat juriul condusi de regizorul Dan Tudor. Ana Maria Constantin a luat premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul acestui festival pentru rolul Stepana Stepanovna din piesa Cerere in Casatorie. Este a doua oara cand o trupa de copii condusa de Silvia Raileanu ocupa castiga un premiu national. Anul trecut, trupa Miniart a Scolii nr 7 a castigat marele premiul si trofeul la Festivalul National de teatru pentru copii si tineret George Constantin  de la Bucuresti cu o piesa adaptata dupa balada Miorita.

„Pentru copii a fost minunat. Au vazut pentru prima data cum e sa participi la un festival, au simtit atmosfera de concurs. Faptul ca au luat premiul pentru cea mai buna piesa spune multe despre talentul acestor copii. Cu siguranta vom mai merge si la alte concursuri”, declara actrita Silvia Raileanu. 

Piesa castigatoare, Fata babei si fata mosului, dar si Miorita, vor putea fi urmarite in Botosani vineri si duminica in cadrul manifestarilor dedicate zilelor orasului si a inaugurarii parcului de distractii de la Cornisa. El vor fi jucate in amfiteatrul din aer liber.