Ma gandesc la Mihai Stefan, El nu e baiat rau dar sa-ti reversi rahatul pe statuia lui Eminescu, in Botosani, in centrul targului, e inimaginabil. A gresit-o rau de tot si daca ar fi dupa mine ar trebui sa se mute si in alt judet. Aici, in locurile unde a trait poetul nepereche un om care a facut ce a facut Mihai Stefan nu-si are locul. Fapta ramane, dar de ce s-a ajuns aici. Sunt mai multe cauze. Care au insa un numitor comun.

Politica nu e pentru toti. 

Unii cred ca vor fi pe cai mari toata viata, gen Fedeovici sau Cosmin Andrei. Nu invata nimic din exemplele altora asemenea lor care acum sufera in tacere nebagati in semna de nimeni. Dar va veni si randul lor.

Politica dezbina

Vezi dusmani la tot pasul. PNL-isi sau PSD-isti sau USR-isti. Tara e dezbinata. Oamenii se urasc intre ei pe criterii politice. Nu merg la petrecri impreuna, la concerte, nici chiar la teatru. O sa vedeti vineri cum nici un lider PSD nu va calca pe la Cornisa. La fel, nici liberalii nu merg la actiunile unde psd-istii sunt printre organizatori.

Politica te face sa te crezi superior

E cazul lui Mihai Tincu care se crede guru in Consiliul Local. In realitate e un batranel comic, cu parul dat cu briliantina, putin umflat la fata de la noptile in care sta pe ganduri si imbracat mai tot timpul la patru ace cum ii place sa creada, in realitate demodat total. Si la propriu si la figurat. E drept, e norocos. Numai norocul a facut ca Politia sa constate ca el nu are nici o vina la accidentul de la Lebada si la fel norocul l-a pazit de o bataie pe cinste cand se dadea smecher in trafic, undeva pe langa Registrul Comertului.

Politica te lasa fara idei

Dat fiind faptul ca atat psd-istii cat si pnl-istii refuza de ceva ani dezbaterile publice nu-ti ramane decat sa-i crezi pe cuvant cand isi publica comunicatele sau merg pe la TV singuri. Nu ai posibilitatea de a face comparatie, de a alege in functie de cum ti se pare prestatia sau cum ti se par ideilor lor. Asta insemna ca-si bat joc de alegatori, dar se va constata ca-si bat joc pe piele lor. Portariuc sau Egner pot confirma.

Politica indobitoceste

Uitati exemplul lui Mihai Stefan. E recent, proaspat si elocvent. Aghinitei care a fost polician doar cateva ore dupa care s-a urcat pe mese prin crasme e altul. Si sarul ajunsese un biet consilier local. Exemple de urcat la cap pana nu mai ai cap sunt destule.

Politica e nociva

Familii dezbinate, betii, curve, bani, petreceri, masonerii, nopti pierdute, scandaluri, procese, tepi, DNA-uri, divorturi, dosare, Se stiu ei care, nu e nevoie sa dau exemple. Insa la un moment dat se trage linia si aici. Viata o va trage.

Politica da dependenta

Uitati-va la Cristian Roman. Dintr-un prosper om de afaceri a ajuns un politician de nisa intr-un partid care a fuzionat cu PNL-ul. Anii cat a fost prefect si numarul 1 la dat fundul pentru pupat s-au pus amprenta, insa au trecut. Acum se straduie din rasputeri sa prinda din nou ceva. Greu de crezut ca partidul ii va acorda incredere dupa un esec rasunator.

Politica te face penibil

Exista oameni care doar au candidat. Nu au castigat niciodata nimic sau au castigat in urma cu foarte mult timp si tot incearca. M-am saturat de exemplu sa vad pe lista Gheorghe Sorescu. Parca as vedea un tanar economist cu idei in locul lui. Uitati de exemplu cum arata judetul in materie de drumuri. E si meritul lui Sorescu ca suntem varza. Sa nu mai spun ca au aparut dinozaurii gen Tibuleac sau Mimor pe la ALDE. In alta parte nu au avut loc.

Politica te face nesimtit

Politicianul din Botosani, fara sa fie de top crede ca i se cuvine totul. La orice problema pune mana pe telefon si suna. Suna doar sefi, cu cat mai multi martori: prefect, primar, viceprimari, presedinte vicepresedinti sau directori. Isi rezolva problemele fara randuri. Deseori nici macar nu-si plateste mancarea la restaurant pentru ca se considera tot timpul invitatul pretios care trebuie cinstit

In concluzie Mihai Stefan este o victima a politicii asa cum este ea promovata si inteleasa. In felul acesta si altii care vor urma sau care sunt vor proceda intr-un fel sau altul ca el. Bine. El si-a facut nevoile pe o statuie. Altii si le fac in capul nostru. Dar la vot, avem leac de cojocul lor.