Procurorul botosanean Nicoleta Arpinte da de pamant cu puterea PSD

Intr-o postare pe facebook procuroarea Nicoleta Arpinte nimiceste argumentele guvernantilor in ceea ce priveste mitingurile anti-PSD. Cel mai probabil Arpinte a reactionat in urma deciziei minustrului de interne de a ordona politistilor sa faca dosare penale celor care organizeaza manifestatii de protest. Nicoleta Arpinte s-a mai remarcat in trecut prin diverse luari de pozitii critice in ceea ce priveste legile justitiei. Deasemeni ea a participat la protestele magistratilor in Botosani atunci cand acestia le-au organizat. Iata postarea integrala:

  • Nicio persoană dintr-o lume liberă, dintr-o țară civilizată, mai ales dintr-un stat UE, nu ar putea fi anchetată penal pentru simplul fapt că a participat la o manifestație publică. Pentru că și-a manifestat dreptul constituțional de a protesta pașnic, de a-și exprima opinia în mod public.”

  • „În România, o persoană poate fi anchetată doar în cazul în care comite o INFRACȚIUNE prevăzută în Codul penal sau în legi speciale cu prevederi penale și, evident, DOVEDITĂ cu mijloace de probă, dincolo de orice îndoială, potrivit principiului „în dubio pro reo” . Reamintesc faptul că, absolut toate modificările care se doresc a fi făcute la coduri, vor fi aplicabile și pentru toți ceilalți, nu doar pentru anumite persoane.”

  • „Prin urmare, sfătuiesc oamenii de bună credință să se informeze și să nu se lase influențați de propagandă și dezinformări. Protestele publice, pașnice, sunt permise și absolut legale în LUMEA LIBERĂ, CIVILIZATĂ, DIN CARE FACEM PARTE, ÎNCĂ!”

  • „Observații personale, pe care mi le asum: am văzut în ultimele zile imagini cu o mizerie îngrozitoare și mormane de gunoi lăsate de unii mitingisti și, în calitate de plătitor de taxe și impozite, mă intreb, cine plătește pentru orașele blocate, pentru distrugeri și pentru strângerea munților de gunoaie, pentru ca eu, chiar nu vreau sa plătesc pentru asa ceva! Dar, știu sigur că asta este contravenție. Cine plătește??

Disperarea îi împinge pe guvernantii PSD=ALDE  la gesturi şi mai disperate. Iari, Carmen Dan, cea care a avut un rol-cheie în represiunea violenta a jandarmilor  a decis: le-a transmis poliţiştilor să treacă „la nivelul următor” împotriva manifestanţilor anti-PSD. Adică, să le facă dosare penale. Evident, atât acest ultim abuz al ministrului de Interne, cât şi declaraţiile incitatoare ale şefului ei de partid au un scop clar: intimidarea celor care se înmulţesc de la o zi la alta şi nu mai dau pace mitingiştilor PSD din ţară.

de |2019-05-15T07:00:06+03:0015 mai 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment