Doar la Primaria Botosani se putea intampla asa ceva. Disperati sa taie din banii pe care Primaria si DSPSA dorea sa ii aloce pentru promovarea parcului de distractii Cornisa, consilierii PSD au facut-o de oaie. Din greseala au taiat si fondurile alocate creditelor bugetare pentru Zona Metropolitana si l-au lasat pe fostul primar Florin Egner fara salariu. Dealtfel, acesta nici astazi nu si-a luat leafa. In calitatea de presedinte la Zona Metropolitana Botosani acesta castiga in jur de 10.000 de lei in fiecare luna. Primarul Catalin Flutur declara:

Da, asa este, fara sa stie i-au taiat si salariul lui Egner. Zilele trecute acesta a fost la mine si mi-a cerut fonduri la Zona Metropolitana ca sa isi poata lua banii insa nu am avut de unde sa-i dau. Cheltuiala nu era bugetata”. 

Constienti de greseala pe care au facut-o, cei de la PSD au propus o hotarare de Consiliu Local de rectificare a bugetului care va fi supusa la vot in sedinta extraordinara de maine, prin care doresc sa aloce Zonei Metropolitane 150.000 lei. Banii vor fi luati in taxele si impozitele platite de botosaneni motivatia fiind ca incasarile acestora au crescut in ultima perioada. De fapt ei au suplimentat din pix cunatumul taxelor si impozitelor locale cu suma de 200.000 de lei pentru a-i putea da lui Egner salariul.

Sedinta de Consiliu Local va avea loc maine la Primaria Botosani iar decizia de rectificare in forma propusa de Cosmin Andrei poate fi consultata aici : https://www.primariabt.ro/pr_hot/2019/compl_oz_21.05.2019.pdf