Fostul sediu al Garzii Financiare Botosani s-a vandut. Cumparatorul este omul de afaceri Victor Purice care mai detine lantul de benzinarii Cristal si cladirea Tratoria unde functioneaza in prezent Nova Apaserv. Tranzactia, in valoare de 250.000 de euro s-a perfectat luna trecuta cand Victor Purice s-a inteles cu proprietarul cladirii care initial a cerut un pret de 500.000 de euro.

Cladirea a fost scoasa la vanzare de o persoana din Bucuresti inca din 2013 de cand a fost retrocedata. Pretul initial a fost de 500.000 de euro insa pana astazi s-a injumatatit asa ca fostul sediu al Garzii Financiare si-a schimbat proprietarul. Iniatial numita Casa Verde, cladirea de pe strada Octav Bancila a fost construita secolul trecut si a fost locuinta de serviciu a fostului prim secretar comunist din Botosani Iulian Plostinaru. Victor Purice a cumparat cladirea si 1000 de metri patrati de teren in imediata vecinatate a altei cladiri pe care o detine, complexul Tratoria. Acesta declara:

„As putea spune ca am cumparat cladirea fostei Garzi Financiare ca sa ii dau foc ca asa de mult i-am iubit eu. Insa am cumparat-o doar ca investitie. Nu m-am gandit inca ce voi face acolo, poat fi constructii, pot amenja o parcare pentru ca deja cea de la Tratoria e sufocata. Deocamdata nu fac nimic. Cam 250.000 de euro am platit pe ea”.

Persoana din Bucuresti care a vandut cladirea este mostenitorul ofiterului de cariera George Vasesu, mosier de Cosula, care detinea in trecut aceasta cladire in Botosani. Terenul este construibil la un regim de inaltime P+3, zona fiind excelenta pentru constructia unui bloc.