Australienii vin la Botosani sa ne invete rafting. La Cornisa va fi etapa de Cupa Mondiala!

Râul de rafting de la Cornișa ramane deocamdata inchis insa vestile in ceea ce il priveste sunt extrem de bune. In viitor la Botosani se va organiza etapa de Cupa Mondiala la Rafting.  Deja directorul DSPSA Eugen Turcanu a fost contactat de organizatorii de la Federatia Mondiala de Rafting pentru a include Botosaniul in circuit. In acest sens in vara va veni aici o delegatie de specialisti in rafting si organizatori din Australia care vor omologa traseul. Ei vor tine si instructaje cu angajatii DSPSA care se ocupa de rafing pentru a-i perfectiona. Abia dupa aceea pista de rafting din Botosani isi va deschide portile pentru publicul larg.  La Botoșani există singurul râu de rafting artificial din zona Moldovei. Momentan, acesta este însă închis pentru că nu există persoane avizate care să îl pună în funcțiune dar sa fie si monitori pentru amatorii de senzatii tari.  Un singur lucru este cert: râul funcționează și a fost testat de membrii unor cluburi de rafting din Bistrița, Vatra Dornei și Colibița care s-au aratat extrem de entuziasmati de traseul de coborare cu barca.

Directroul DSPSA Eugen Turcanu declara:

„Vor veni din Australia sa ne invete si sa vada daca se poate organiza aici etapa de Cupa Mondiala. Pista de rafting din Botosani este cea mai performanta din tara si printre putinele din Europa care are 5 grade de dificultate. Raul pe care se face rafting poate fi drenat in mai multe feluri astfel incat exista mai multe trasee de coborare. Toate acestea vor costa bani, sper sa nu ne mai puna nimeni bete in roate pentru ca astfel se va pune Botosaniul pe harta. Daca nu reusim la sporturile cunoscute, vom reusi cu niste sporturi de nisa care prind tot mai multi adepti”.

Romania este o tara unde raftimgul prinde tot mai mult avant. Anul trecut tara nostra a fost campionala Europeana ca alest sport, atat la masculin cat si la feminin. Anul acesta in 30 martie la Brasov s-a desfasurat etapa de Cupa Mondiala, pe raul Hehoiu. Competitia a fost organizata de Master Outdoor Events si Federatia Internationala. Au participat 15 echipe si 250 de concurenti.

Turcanu mai spune ca acelasi lucru s-ar putea intampla cu pista de corling daca alesii PSD din Consiliu Local nu se vor mai opune cu obstinenta dotarii cu echipamentele necesare desfasurarii jocului.

 

 

de |2019-05-22T07:37:13+03:0022 mai 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment