Pe santierul de la Teatrul Mihai Eminescu nu s-a miscat nici un pai!

La o saptamana de cand primarul Catalin Flutur a dat ordinul de incepere a lucrarilor, la santierul din mijlocul orasului la Teatrul Mihai Eminescu, nu s-a intamplat nimic. 6 luni trebuie sa dureze aceste lucrari de consolidare si 2,2, milioane de lei da Primaria firmei LDC TRUST CONSTRUCŢII MV SRL detinuta de omul de afaceri Victor Mihalachi. LDC Trust Constructii MV este a treia firma pe care omul de afaceri Victor Mihalachi o scoate de la naftalina pentru a castiga licitatii publice. Primele doua, din diverse motive au intrat in insolventa. LDC este infiintata in 24 februarie 2015 iar in 2018 avea doar 3 angajati. In 2017 a inregistrat un profit de 1834 de lei.

In loc sa trimita omanei pe santier sa incepa treaba Victor Mihalachi trimite hartii la primarie. El cere chirie pe toate utilajele sale, ale firmei Victor Construct care stau blocate in sediul teatrului de mai bine de 5 ani. De axemplu Victor Construct doreste chirie pe popii metalici care sustin plafoanele teatrului. Pretul pe OLX de inchiriere a unui pop metalic este de 1 euro pe luna iar pentru o perioada de 5 ani la 300 de popi cati se estimeaza ca sunt inauntru Primaria ar trebui sa vireze 18.000 de euro in conditiile in care la buget nu mai este nici un ban.

Catalin Flutur declara:

Am primit hartii prin care se solicita bani pe popi si pe niste utilaje pe care le-au lasat ei acolo. Nu i-am pus noi sa le lase. Acum este alta lucrare, alta firma trebuie sa incepa. Probabil se organizeaza sa inceapa lucrarile. Eu am semnat ordinul de incepere. Daca vor bani nu au decat sa dea in judecata si daca obtin hotarare vor primi cu siguranta”. 

Teatrul Mihai Eminescu este una din lucrarile de constructii pe care botosanenii o asteapta cel mai mult. Se pare insa ca va mai dura pana cand vor incepe si aceste lucrari. Daca termenul nu va fi respectat, este pusa in pericol toata constructia, paragina urmand sa se prelungeasca pe perioada nedeterminata.

Surse din Primarie sustin ca ceea ce face Victor Mihalachi este un fel de santaj:

El daca avea sa ceara chirie pe utilaje trebuia sa faca aceast lucru cand a inchis lucrarile acum 5 ani, nu acum cand se vede cu licitatia castigata, cu bani la primarie gata de cheltuit si cu toata lumea asteptand cu gura cascata. Incearca sa ne forteze mana sa mai primeasca niste bani, pa pe popi, ba pe niste recalculari sau cine stie ce utilaje. Legal nu avem voie sa ii dam nici un ban.”

Municipalitatea si-a propus sa termine lucrarile la Teatrul Mihai Eminescu in 3 ani.

 

de |2019-05-23T08:29:22+03:0023 mai 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment