Coruptii si cei care au probleme cu justitia sau sprijina infractori fug de referendum ca dracul de tamaie. Nu vad cu ce sunt ce deranjante cele doua intrebari propuse de presedinte atat timp cat ele se refera la infractori care trebuie bagati in puscarie si la limitarea ordonantelor de urgenta in ceea ce priveste justitia.

  1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

  2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Deci e lipede ca referendumul devine obligatoriu pentru omul cinstit si trebuie votat DA.

Sigur, reprezentantii PSD-ALDE care patroneaza tara in acest moment ca pe propria lor afacere se vad cu jucariile stricate daca acest refendum va trece. Cauza din care si-au montat oameni in sectiile de votare care vor incerca sa influenteze pe votant sa nu mai ia si buletinele pentru referendum. Orice astfel de sugestie sau persuasiune din partea unui membru a unei sectii de votare este considerata infractiune si oricand puteti face reclamatie. Automat membrul sectiei de votare isi va pierde locul si va raspunde in fata legii. De exemplu, o intrebare de genul „Luati buletine de vot la referendum sau nu?” este considerata drept inducere a faptului ca la referendum nu e neaparat sa votezi. Un membru al sectiei de votare nu are dreptul sa puna astfel de intrebari putand raspunde in fata legii. Pur si simplu cereti buletinle de vot la referendum si gata, ii ardeti pe corupti.

Cat despre vot, iata de ce e important:

În urma votului care va avea loc în mai 2019 vor fi aleși cei 751 eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene. Europa ne aparține tuturor, iar participarea la vot este primul pas prin care poți să contribui la dezvoltarea democrației europene.

Asadar, daca vrei in Europa nu ai decat sa margi la vot si sa votezi un partid pro european. Mai sunt cateva in Romania. Multe au devenit nefrecventabile la nivel european si din cauza lor Romania este la marginea liniei de sanctiune. Acum e sansa sa mergem laolalta cu toata europa, nu se ne intoarcem in bezna doar ca sa scape unul altul de puscarie.

Votul este secret, este vital, este pentru viitor. Si mai ales, daca e vor la alegerile Europarlamentare, trebuie sa alegi un partid care chiar vrea in Europa.