Premiera piesei „Omul de zapada care voia sa intalneasca soarele” a facut ca sala de spectacole a Teatrului de Copii si Tineret Vasilache sa fie neincapatoare. A fost prezent si autorul, Matei Visniec, cel mai mare dramaturg contemporan, iar faptul ca dupa premiera acesta si-a facut timp sa interactioneze cu publicul a dat evenimentului o nota aparte. El a primit diploma de excelenta din partea Primariei Botosani si titlul de director onorofic al Teatrului Vasilache.

Piesa prezintă aventurile unui om de zăpadă în căutarea Soarelui pentru a-l ruga pe acesta să nu-l topească. Pe drum, acesta se întâlnește cu o serie de personaje cu care rezoneaza si impartaseste cele mai frumoase trairi.  Piesa, a fost bine primită de public, chiar dacă cei mici au recunoscut că au înţeles destul de greu mesajul autorului. De altfel, după premiera, Matei Vișniec a intrat în dialog cu cei mici și i-a întrebat dacă li se pare o piesă tristă sau una veselă, iar părerile au fost împărţite.

Din distribuţia piesei au făcut parte actorii: Andrei Iurescu (Omul de zăpadă), Florin Iftode (Corbul), Andreea-Elena Popovici (Rândunica), Geanina Alecsoaie (Mugurii şi Castorul), Alin Gheorghiu (Iepurele), Marius Rusu (Lupul şi vocea Soarelui), Aurica Dobrescu (Marmota) şi Anamaria Chelaru (Veveriţa). Scenografia îi aparţine lui Mihai Pastramagiu, iar muzica lui Radu Ştefan.