PSD nu a inteles nimic din aceste alegeri in urma carora s-a trezit si fara procente si fara Dragnea. Nici un gest de onoare, de demnitate, nici un gest firesc de demisie, nici un respect pentru oamenii care au iesit la vot pentru a preda o definitie a democratiei. Tot acel Cex, despre care s-a scris doi ani ca si cum ar fi sfatul inteleptilor care decide tot, adevaratul guvern sau adunarea batranilor, nu mai are legitimitatea de a functiona. Pentru ca a dat girul unui infractor, a fost facut din oameni slabi fara pic de demnitate care s-au complacut in a sta pe functii si privilegii lasand tara pe mana unui bandit. Nu au facut decat sa-l supravegheze indeaproape, gustand din rodul furtului, ascunzandu-se in spatele protectiei oferite de titulatura de partid. Ba chiar i-au copiat si ideile, urmandu-i astfel calea, desi stiau ca nu duce nicaieri si ca la un moment dat se va infunda. Spera si acum ca favorurile dobandite prin partid se vor pastra si ca acest val de furie populara va trece si ei isi vor vedea in continuare, nestingheriti, de treaba. Sub alta bagheta, la fel de gaunoasa.

Bunaoara, ma uit la Doina Federovici, presedinta PSD Botosani, vicepresedinta a senatului. Primul lucru pe care l-a facut dupa aflarea dezastrului a fost sa plece la Bucuresti sa fie langa daddy. Nu a mai stat sa faca o analiza, sa cerceteze daca ea mai este oportun sa reprezinte ceva pentru cei din Botosani. Ea crede ca a castigat alegerile. De fapt scorul PSD Botosani este bazat pe o absenta la vot extraordinara in aceasta zona si pe faptul ca rivalii principali, cei de la PNL habar nu au pe ce lume traiesc. Doina inca se mai crede utila, sefa, autoritara, ea e disperata sa se puna la dispozitia partidului ca si cum de ea ar depinde tot. Tremura la gandul ca odata si odata va trebui sa faca si pasul in spate si impreuna cu ea toata cohorta de rude si apropiati carora le-a gasit posturi caldute la stat in pozitii de „specialisti”. Iata niste calitati care-i lipsesc: sa-si vada lungul nasului, sa aiba simtul ridicolului si sa stie cand sa taca din gura. A dovedit pana acum cu varf si indesat ca e partasa la distrugerea unei tari prin girul pe care a ales sa-l dea unui penal. Dar nu va putea sa dovedeasca niciodata ca mai are o umbra de onoare si sa ne lase in pace. Numai uitati ce facea ea in timp ce PSD se spargea de votul a milioane de oameni si Daddy intra la puscarie:

„O seara frumoasa, dragii mei”. Atat a fost in stare sa scoata. Da, seara in care ea s-a pozat cu bradul a fost frumoasa, dar nu pentru ca ne-ai spus tu ci pentru ca am crezut ca vom scapa de tine. Inca mai speram asta pentru ca altfel, din nou, serile vor deveni de cosmar.

Multi isi imagineaza ca liderii PSD traiesc acum o drama insa nu e adevarat. Ei traiesc acum „un nou inceput”. Sunt pregatiti sa se reseteze si sa faca „politica omului”. La nivel declarativ isi dau seama ca au facut o politica proasta si ca au sfidat de pe scaunele lor inalte orice urma de bun simt. Acum ei vor sa indrepte toate aceste lucruri. Toate la nivel declarativ. Pentru ca daca dupa ce ai scapat de Dragnea mergi pe mana lui Dancila este clar ca nu ai nici o intentie buna. Doar sa-ti pastrezi pozitia.

La fel si ceilalti. Nu o sa mai poate veni pe la partid Lupascu sa se laude cum a jucat el fotbal cu Liviu, patruns fiind de importanta pe care i-o da acest fapt. Pentru el, a juca fotbal cu Liviu e ca si cum si-ar fi pus semnatura pe programul de guvernare. Si nici ministrul lui peste prajit Budai nu-si va mai sterge ochelarii doct spunand „am sa vorbesc cu Liviu”.. la orice prilej. El care nu a fost in stare sa vorbeasca sa scrie o lege a muncii coerenta.

Ei au fost coplesiti de importanta functiilor pe care infractorul le-a dat voie sa le aiba. Dar nu sunt coplesiti de faptul ca o tara intreaba nu-i mai vrea pe aceste functii. in continuare sfideaza, se agata si se burica, dar de data aceasta pozand in victime. Ca parca noi suntem prostii lor.