Atentie, cad capete la PNL Botosani!

Scorul obtinut de PNL Botosani la alegerile europarlamentare nu multumeste pe toata lumea. Partidul deja a iniat o analiza pe zone si cel mai probabil se va lasa cu capete cazute sau cu actuali primari care nu vor mai figura la urmatoarele alegeri pe listele PNL.

Cel mai bine s-a descurcat pe zona unde s-a ocupat deputatul Cristian Achitei care cautat sa adune cat mai multe voturi in arealul Stefanesti-Saveni. Acesta declara:

Sunt bucuros de procentul de aproape 40% obținut de PNL în cele 23 de comune și orașe, care plasează Zona Ștefănești pe primul loc în cadrul organizației județene, cu aproximativ 10 procente peste scorul electoral obținut de PNL la alegerile europarlamentare în tot județul 29,55%„.

Este o zona dominata clar in ultimii 20 de ani de PSD care a facut cam ce a vrut in aceasta parte a judetului.

La polul opus se afla municipiul Botosani si zona Dorohoi si Darabani, unde PSD a inregistrat rezultate extrem de bune. In orasul Botosani falia dintre PNL si PSD s-a adancit de la 177 de voturi la alegrile locale din 2016 la 1200 de voturi acum, dar PSD nu va mai putea avea o majoritate in Consiliul Local din cauza procentului bun inregistrat pe oras de USR. Responsabil la PNL de municipiu la aceste alegeri a fost presedintele organizatiei municipale, Viorel Iliuta.  Consilierul Marcel Maxim declara:

Va urma o analiza si se vor lua decizii. Au fost localitati unde am pierdut aiurea, pentru ca efectiv primarii nu au dorit sa faca campanie electorala. Este cazul si la Darabani si la Paltinis si in mai multe locuri. Aici se vor lua masuri. Pe colegiul Dorohoi se putea mai mult insa nu sunt eu in masura sa spun ce se va intampla cu cei care s-au ocupat de zone. Partidul va face insa clar o analiza extrem de serioasa. Cert este ca suntem pe un trend bun si PSD nu mai sperie pe nimeni. Lumea s-a saturat de ei. Aceste rezultate vin si pe fondul unei prezenta la vot extrem de scazute in Botosani. La total s-a scos oricum peste media pe tara si e clar ca monopolul PSD nu mai exista. „

In PNL se desfasoara acum batalia cine va fi pe liste la alegerile parlamentare insa rezultatele alegerilor, pe colegii de responsabilitate nu dau sanse la actualii doritori. Insusi presedintele PNL Costel Soptica are probleme in a-si pastra locul pe listele partidului.

de |2019-05-30T07:19:05+03:0030 mai 2019|Uncategorized|

Leave A Comment