Da, mă, știu, opoziția clachează și pare mai năucă în fața unei victorii decât este PSD în fața unei pierderi. Știu, guvernarea nu a înțeles mare lucru din mesajul de duminică al electoratului, luându-se de mână tandru cu Năstase, de parcă ar atinge tălpile unui Mesia. Dar nu am nimic în plus de comentat, pe lângă ceea ce au avut de zis deja cei avizați să interpreteze treburile astea. Și nici chef.

Nu vreau mare lucru astăzi. Fiind vineri, tot ce mi-am propus este să intru puțin în atmosfera de weekend, să nu îmi cedeze creierul de atâta efort intelectual, vezi, Doamne. Și mi-am amintit că am văzut niște chestii chiar amuzante prin newsfeed, săptămâna asta. Mai exact, postări care pun în reflectorul ridicolului politicieni de pe la noi. Le las și eu aici, în caz că n-ați dat de ele până acum, anexând câteva umile observații, în speranța că vă veți distra și voi. Am încercat să le clasific pertinent, sper că mi-a ieșit.

1. Omul pietrei, care a descoperit lemnul

Cum să nu te lauzi, mă, cu așa performanță? Adică, totuși, lemn de ultimă oră! Din ăla de stejar, de neam de neamul tău n-a văzut așa ceva. Și, wooow, termopan!

Vă dați seama ce mare realizare are, din perspectiva preotului, duamna Doina? De asta nici nu a adăugat postarea în cronologie, știa că cine citește așa ceva râde două ore.

2. Vicele din Țara Minunilor 

Nu e gata, arată foarte bine, dar va fi minunat. MINUNAT, da? În loc de apă, chiuvetele vor da lapte și miere; iar verdeața, pfaai, verdeața e extraordinară, plină de viață, de, de… Dar numai să vedeți ce splendoare de cartier va ieși, zău.

3. Politicianul poet

 Nu apare numele, dar cu siguranță știți despre cine e vorba. Cum, nu? Păi cine altcineva, în afară de Cristian Achiței, mai ține un „Jurnal” pe Facebook? Unul în care se descarcă, tată. Și cum să nu o facă, dacă „lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, într-o „epocă tristă a microfoanelor tăiate”, în care toți se bat pe „ciolanul puterii”? Pe bune că îmi vine să plâng citind aceste sensibile rânduri, care din suflet de politician izvorăsc. Vouă, nu?

4. Câinele loial

Este urarea lui Trufin, vedeta săptămânii, pentru Federovici. Câtă inspirație! Dacă aș fi primit un mesaj de genul de ziua mea, sigur m-aș fi simțit stăpânul inelelor. Omul ăsta îi promite „loialitate” șefului de partid, nu alegătorilor săi. În fine, asta e altă treabă. Ce m-a distrat cel mai mult e faza cu „Puternică, Sănătoasă și Demnă (PSD)”. Făceam și eu din astea printr-a cincea.

5. Politicianul filosof

Și, oare, ce a mai constatat acest domn? Și, oare, cam câte răutăți? Of, lume crudă… Cum nu îți vezi tu de treabă.

Cam astea sunt chestiile mai interesante pe care le-am „constatat” eu până acum. Pentru cine vrea să mă înjure: știți unde mă găsiți.