Ieri 140 de copii din tot judetul au fost fericiti. Un om de afaceri botoșănean, împreună cu un professor de Educație Fizică, au organizat în Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton, un turneu de fotbal la care au participat aproximativ 120 de copii din Dersca, Vorona, Curtești, Lozna și municipiul Botoșani. Dupa fotbal, copiii au jucat sah si au participat la o masa de tabara si la o festivitate de premiere. Doar vremea a umbrit putin bucuria micutilor.

A fost un cadou făcut acestor copii care au avut ocazia să participe la competiții de fotbal și șah, au socializat, s-au distrat iar la final au fost premiați. Este pentru al saptelea an consecutiv când omul de afaceri Maricel Maxim organizează Cupa 1 Iunie și spune că se va implica în continuare în astfel de acțiuni la care participă copiii.

“Avem în jur de 120 de copii din întreg județul Botoșani care joacă fotbal, pe categorii de vârstă. Copiii se simt minunat. Scopul este de a scoate copiii din fața televizoarelor, tabletelor și telefoanelor. Îi provocăm să facă mișcare, își doresc să câștige, să fie premiați. Toată lumea va câștiga, în primul rând copiii pentru că fac mișcare. La finalul meciurilor, avem premierea după care stau la masă și vor comenta participarea la această competiție”, a precizat Maricel Maxim.

Organizatorii au vrut să ofere o șansă tuturor copiilor și au impus echipelor participante să aibă inclusiv copii cu cerințe speciale sau copii de etnie rromă.

La festivitatea de premiere au participat colegi de partid ai consilierului local Maxim, de la PNL. Nu a scapat nici un copil fara un trofeu si un cadou, iar acestea au fost inmanate de senatorul Costel Soptica, consilierul judetean Ada Macovei si presedintele OM PNL Viorel Iliuta. Copiii au facut poze de grup cu invitatii si s-au bucurat de premii.