Asa cum era de asteptat, seantoarea Doina Federovici va fi demisia de la sefia PSD Botosani. Cel putin asa anunta presa centrala citand surse de la conducerea centrala PSD. Odata cu ea isi vor pierde functiile armata de rude si prieteni carora Federovici le-a gasit posturi caldute in administratia centrala. Doinei Federovici i se reproseaza obedienta fata de fostul sef al partidului Liviu Dragnea si fata de Codrin Stefanescu.

Federovici a fost numita la sefia PSD Botosani in urma cu o luna in prezenta lui Dragnea si a lui Stefanescu in urma unei mascarade de vot, prin ridicare de mana. Un alt doritor al acestei functii nu a avut practic nici o sansa. Cel mai probabil ea va fi demisia de conducerea centrala a PSD tot prin ridicare de mana.

Urmeaza sa fie numita o conducere interimara a partidului prin promovarea presedintelui CJ Costica Macaleti care va avea misiunea sa organizeze alegeri democratice la PSD comform statutului partidului. In urma cu aproape un an Macaleti a fost cat pe ce sa isi piarda postul de presedinte CJ la initiativa Doinei Federovici insa doar intervenitia conducerii partidului a evitat un scandal monstru in filiala Botosani.

In aceste conditii Federovici si prietenii ei nu mai sunt siguri de locuri pe liste la urmatoarele alegeri parlamentare.