În drumul CSM Botoșani spre a deveni un vector în handbalul românesc, principalul obstacol îl reprezintă finanțarea, după cum susține conducerea clubului. Aflat în etapa de definire a bugetului, lotul urmărește completarea celor 300.000 de lei solicitați din fonduri publice, prin sponsorizări private, pentru a atinge ținta de 100.000 de euro.

Suntem în faza finalizării bugetului. Avem proiect depus la Consiliul Local, urmează să depunem și la Consiliul Județean și suntem în discuții cu niște sponsori. Bugetul este format din 3 părți: finanțarea de la Consiliul Local, cea de la Consiliul Județean și sponsorii privați. Suntem un club privat și ne autofinanțăm. Am solicitat 200.000 de lei la Consiliul Local și 100.000 de lei la Consiliul Județean. Diferența până la 100.000€ se va face din sponsorizări. Suntem în discuții avansate cu sponsori, avem și o parte din parteneri din sezoanele trecute. Căutăm sponsori privați, branduri locale, dar până nu primim un răspuns de la municipalitate nu putem avansa demersurile, adică în 2-3 săptămâni vom putea sa finalizăm discuțiile.

Noi ne-am făcut programul. Lotul se va reuni pe 15 iulie sub comanda lui Radu Roșu (antrenor care a activat în Italia). Fondurile nerambursabile sunt pe an fiscal. De asta avem nevoie de sponsori privați, pentru a putea termina sezonul. Dorim să aplicăm pentru un program sportiv multianual. În România, sportul ar trebui să fie o prioritate”, a declarat Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani. 

De asemenea, o prioritate pentru CSM Botoșani este, după cum susține președintele, promovarea handbalului in județul Botoșani.

„De 3 ani există această echipă de handbal masculin la Botoșani. Suntem singura echipă din județ. Avem toată infrastructura necesară pentru a face performanță, avem cea mai frumoasa sală polivalentă din nordul Moldovei. Avem entuziasm. Era păcat să ne desființăm, pentru că o tradiție se face prin continuitate. Vom împlini 3 ani de activitate și sperăm să ducem clubul în continuare, că sa facem acest sport atractiv. Buzăul a promovat anul trecut, iar de atunci nu mai fac față cei de la Liceul Sportiv cererilor de înscriere la handbal. Sperăm să aducem 4-5 jucători de la Liceul cu Program Sportiv legitimați dublu. Nucleul de jucători este asemănător cu cel de anul trecut, dar vrem să mai aducem și jucători, poate chiar din Liga Zimbrilor. Vrem să trecem doua tururi în Cupa României. Obiectivul în campionat este locul doi. Invităm brandurile locale să ni se alătur. Botoșani este un oraș vizat de Federația Română de Handbal. Există discuții ca Sala Polivalentă să fie gazda pentru naționalele României, iar Steaua este așteptată la Botoșani pentru un amical. Una peste alta, la Botoșani chiar se vrea performanță handbalistică. CSM Botoșani poate ajunge departe, dar e nevoie de finanțare”, a concluzionat Cătălin Stoleru.

La sfârșitul lui februarie, CSM Botoșani s-a retras din Divizia A, acuzând aceleași probleme financiare.