Primarii latifundiari dezerteaza din PSD si PNL!

12 primari de comune din judet cocheteaza cu partidul lui Victor Viorel Ponta, Pro Romania. Este si situatia lui Costel Romanescu, primarul din Paltinis care a fost ieri dat afara din PNL. Oficial acestuia i s-a reprosat ca a participat la actiunile Partidului Social Democrat, in momentul vizitei lui Liviu Dragnea in Botosani.

Real, Romanescu face parte dintr-un grup de primari care se intalnesc periodic si care fac campanie pentru Pro Romania. Cinci dintre membrii acestui grup sunt primari PNL iar sapte sunt primari PSD. Toti sunt mari latifundiari, proprietari de terenuri, extrem de bogati din afaceri in agricultura.

In cadrul ședinței Biroului Judetean al PNL Botoșani, s-a decis, cu vot majoritar, radierea primarului comunei Paltinis, Costel Romanescu, din baza de date a Filialei PNL Botoșani conform Art. 22, Alin. 2, lit. C din statutul PNL.
Decizia a fost luată ca urmare a numeroaselor acțiuni și atitudini publice ale domnului Romanescu care au fost in neconcordanță cu prevederile statutare”. Este comunicatul oficial PNL dupa demiterea lui Romanescu.

Cei 12 se intalnesc lunar intr-o locatie din Darabani. Si la PNL si la PSD se stie despre aceste intalniri insa nu se rasufla nimic. Primarii sunt curtati in continuare de cele doua partide in speranta ca nu vor candida pentru alta formatiune politica. Unul dintre primarii dizidenti declara:

Ce ne-au facut noua PNL si PSD? Eu sunt membru PSD si primar si pentru comuna mea nu s-a facut nimic. Am fost pus doar sa aranjez vizite oficiale in care veneau de la partid presedinta si cu senatorul Trufin doar ca sa faca poze. Un proiect nu am reusit sa fac sprijinit de cineva de la partid, tot ce s-a facut in comuna s-a facut fara implicare politica. Nu e nici meritul lui Doina, nu e meritul nimanui. Doar al nostru. Eu n-am timp sa ma trag in poza sa fie fericita doamna senator. Eu am treaba. O sa vedeti ce scor scoate PSD la locale. Si nu numai eu sunt in situatia asta. Sunt mai multi care trag pentru Pro Romania„.

Cel mai probabil vor mai urma exluderi si din PSD si din PNL in functie de cum evolueaza discutiile cu primarii nemultumiti.

 

 

de |2019-06-11T09:57:14+03:0011 iunie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment