Directorul de la Urban Serv ameninta ca nu mai ridica gunoiul la case incepand cu data de 15 iunie. El motiveaza aceasta decizie prin faptul ca firma pe care o conduce nu mai are contract semnat cu Primaria Botosani si ca aceasta nu accepta actualizarea, adica marirea tarifului la gunoi. Drept urmare Bogdan Buhaianu ameninta ca Urban Serv va lasa cele 3900 de imobile din Botosani cu gunoiul neridicat. El si declara:

„Nu înțelegem de ce nici până în acest moment nu este aprobat acest tarif care nu influențează taxa cetățeanului, care nu este mai mare decât vechiul tarif decât cu 4,5 lei raportat la o zi în plus de colectare și la un număr de 500 – 600 de clase în plus. De altfel, există o rigiditate foarte mare”

Majorarea ceruta de Urban Serv este de 4,5 lei pe tona.

In realitate directorul PSD de la Urban Serv Bogdan Buhaianu are o problema in sensul ca la in jur de 10.000 de RON lunar cat ia leafa ar putea sa doarma pe scari la primarie sa vada documentatia pentru marire de tarif terminata si aprobata. Dealtfel, aceasta documentatie trebuia facuta de Urban Serv, insa Buhaianu asteapta sa i=o faca altii. Insa capacitatea lui manageriala i-a soptit ca cel mai repede rezolva cu amenintari.

El astepta promovata o hotarare de Consiliu Local pentru aceasta majorare uitand ca PSD este majoritar in Primarie si ca poate promova ce vrea el. Buhaianu asteapta insa ca cei de la Primarie sa-i faca treaba.